La Junta de Govern aprova la proposta d’adhesió de la Diputació al conveni marc de recuperació de Sant Joan de Penyagolosa

Els membres de la comissió de ciutadania han aprovat aquest dimarts per unanimitat la proposta d’adhesió de la Diputació de Castelló al conveni marc de cooperació que possibilitarà l’arrancada dels treballs de recuperació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa. Aquest document, que també hauran de subscriure la Conselleria de Cultura i el Bisbat de Sogorb-Castelló, és el primer que posa negre sobre blanc com donar una solució definitiva al progressiu deteriorament del complex religiós en dictaminar quines són les obligacions que cada institució haurà d’assumir per a impulsar l’execució de les obres.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha informat que ara haurà de ser el ple provincial el que ratifique aquest acord. Amb tot, Sanz s’ha mostrat convençuda que «enguany sí vorem les primeres persones treballant sobre el terreny per a recuperar l’esplendor perdut d’aquest emblemàtic enclavament de l’interior provincial».

Per part de la Diputació, l’aportació provincial per a aquesta primera anualitat s’ha fixat en 150.000 euros. La titular de Cultura ha assegurat que enguany «assumirem el cost de la redacció del projecte d’execució de les obres, que ve a ser la columna vertebral d’aquest important projecte arquitectònic». Aquesta quantitat se suma als 135.000 euros invertits l’any passat en l’elaboració del projecte bàsic.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: