L’IVF s’incrementa fins als 140.500 euros l’import de les ajudes directes a les que poden accedir les empreses que sol·liciten un préstec Horeca

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dimarts l’Acord pel qual es modifica la convocatòria de la Línia de finançament bonificat IVF Liquiditat COVID-19 per adaptar-la a la situació econòmica i respondre a les necessitats tan canviants amb què es troben les empreses en un context com l’actual.

Com a principal novetat cal destacar que, tal com va anunciar recentment el President Ximo Puig, s’incrementen els percentatges d’ajuda directa aplicats als préstecs Horeca d’import més elevat.

Cal recordar que, en la Línia IVF Liquiditat Covid19 s’emmarca la Línia Horeca, mitjançant la qual s’ofereix finançament a autònoms, microempreses i pimes dels sectors de l’oci, el turisme, l’hostaleria, la restauració i altres activitats connexes els CNAE s’inclouen en les bases publicades de la Línia Covid.

Així, després de les modificacions publicades avui, s’incrementa l’ajuda directa oferta a les operacions englobades en aquests sectors, de manera que, si l’ajuda directa màxima era fins ara d’60.750 euros per a un préstec de 750.000 euros (import màxim que fins ara es podia sol·licitar), amb les noves modificacions l’import màxim de l’ajut a la qual podran accedir les empreses és de 140.500 euros, més del doble de l’obtinguda fins ara.

Aquests ajuts, incorporades en els préstecs oferts pel IVF en forma de Trams no reemborsables, es determinen en trams percentuals que varien en funció de l’import de finançament bonificada sol·licitat pel client. Així, per als primers 30.000 euros de l’préstec s’ofereix un ajut de l’30%; fins a 250.000 euros, l’ajuda és d’un 20%; fins a 500.000 euros, l’ajut es fixa en un 15%; i a partir d’aquest import i fins 1.00.000 euros, el tram no reemborsable puja a un 10%.

Préstecs Horeca de fins a un milió

D’altra banda, una altra de les modificacions aplicades a la Línia IVF Liquiditat Covid19 és l’increment de l’import màxim a sol·licitar en el marc de la sublínia Horeca.

Així, les empreses englobades en aquests sectors podien sol·licitar préstecs a l’IVF d’entre 15.000 euros i 750.000 euros, amb les noves modificacions aplicades la quantia màxima d’aquests préstecs s’eleva fins al milió d’euros.

La resta de condicions es manté invariable, oferint-se a través d’aquesta línia operacions a un termini d’un a cinc anys en les operacions Horeca i de fins a sis anys en la resta d’operacions de la Línia Covid19. El tipus d’interès és de l’0% més un marge que es determina en funció de la qualificació creditícia de sol·licitant i que pot oscil·lar entre el 0,25% i el 1,25%.

Justificació de les despeses

Així mateix, les modificacions de la Línia IVF Liquiditat Covid19 publicades avui incorporar canvis encaminats a millorar el procediment de justificació en les operacions de circulant.

En aquest sentit, s’incorpora la possibilitat que les empreses puguin justificar l’import de l’capital circulant sol·licitat a partir de la informació continguda en els estats financers a tancament dels exercicis 2019 i 2021.

En concret, per justificar el suport a l’capital circulant n’hi ha prou que el valor nominal de l’préstec sigui inferior o igual a l’increment observat de el fons de maniobra en aquests exercicis, ajustat atenent l’EBITDA generat ia les reclassificacions a curt termini de deute financer a llarg termini realitzades al llarg d’aquests exercicis.

A aquests efectes, el sol·licitant haurà d’aportar els comptes anuals d’aquests exercicis, un cop hagin estat aprovades per la Junta General d’Accionistes de l’empresa.

En el cas dels treballadors autònoms, també es modifica el procediment de justificació de les despeses de circulant, proposant un tractament específic per als préstecs sol·licitats pels treballadors autònoms que tributen per estimació objectiva, com és el cas dels treballadors de sector del taxi .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: