La Generalitat implantarà el 2023 la tecnologia de senyalització i guiat Navilens a les estacions i parades de Metrovalència i TRAM d’Alacant

La Generalitat implantarà el 2023 a les estacions i parades de Metrovalència i TRAM d’Alacant tecnologia de senyalització i guiat Navilens. Aquest sistema permet guiar de manera ràpida, fàcil i fiable persones amb discapacitat visual.

Com a part del procés d‟implantació d‟aquest equipament Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat al‟empresa Neosistec, S.L. lexecució daquests treballs, per un import de 693.814 euros, IVA inclòs. L’adquisició d’aquesta tecnologia la finança la Unió Europea, a través dels Fons NextGeneration.

Amb aquesta actuació, la xarxa de FGV a València i Alacant comptarà amb una tecnologia de detecció i reconeixement de marcadors visuals a llarga distància i d’alta densitat, capaços de ser detectats amb la càmera d’un dispositiu mòbil, a gran distància, fins i tot en moviment i sense necessitat denfocar directament.

És una tecnologia de senyalització d’avantguarda, desenvolupada pel grup de recerca MVRLab de la Universitat d’Alacant i l’empresa Neosistec Nous Sistemes Tecnològics, i que ja s’ha instal·lat a altres operadors ferroviaris espanyols i internacionals, com TMB, tramvia de Múrcia, Metro de Bilbao o els metres de Nova York, Los Angeles o Singapur. Els resultats de valoració de lexperiència per part de tot tipus dusuaris, i en especial, usuaris amb discapacitat visual, han estat totalment favorables.

La incorporació d’aquesta tecnologia forma part de les iniciatives que FGV desenvolupa per millorar el servei que presta, i que contempla l’adequació de totes les instal·lacions segons les exigències de les normatives sobre Accessibilitat, oferint a les persones amb discapacitat els mitjans necessaris per garantir la més autonomia possible i avançar cap a la consecució de l’Accessibilitat Universal.

Com funciona Navilens

Aquesta aplicació utilitza la càmera de qualsevol dispositiu mòbil per llegir la senyalització distribuïda a les instal·lacions, a través de la qual es pot rebre informació instantània, sense necessitat de panells o pantalles electròniques.

La tecnologia Navilens permet fer accessible qualsevol espai per a persones amb discapacitat visual, ja sigui ceguesa total o baixa visió, així com persones amb discapacitat cognitiva, a partir d’una informació visual enriquida.

L’objectiu és facilitar l’orientació a les estacions i parades per a persones cegues o amb discapacitat visual. Tot i això, també és útil per a tot tipus de persones usuàries ja que permet accedir a la informació en diferents idiomes.

Alhora, la seva instal·lació contribueix a la digitalització dels sistemes d’informació per als usuaris i usuàries en temps real, avançant cap a la transformació digital dels serveis ferroviaris.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: