Mollà planteja “una cistella bàsica que asseguri preus justos per al productor i aliments frescos de proximitat”

La consellera d´Agricultura, Mireia Mollà, ha defensat la necessitat d´abordar “un debat responsable sobre el preu de l´alimentació” i ha advocat perquè “qualsevol iniciativa d´una cistella bàsica asseguri preus justos per al productor i productes frescos de proximitat”.

Mollà ha qualificat d’“interès general” la garantia de preus justos i assumibles per a les famílies en matèria d’alimentació, davant de l’escalada de costos que “colpeja directament les necessitats més bàsiques de la vida”.

En aquest sentit, la titular d’Agricultura ha afirmat que “el problema més gran és que no s’està garantint el preu al productor”, durant l’obertura d’una jornada sobre el funcionament de la cadena alimentària, en què han participat el conjunt d’entitats agràries –AVA-Asaja, La Unió, COAG, UPA, Comitè de Gestió de Cítrics i Federació de Cooperatives Agroalimentàries- i del sector empresarial i distribuïdor a través de Fedacova i Asucova.

La consellera també ha defensat “una transparència més gran que especifiqui el cost afegit de cada baula, en nom d’una cadena alimentària més forta i madura i d’una alimentació saludable i de proximitat a un preu just”.

Durant la taula rodona, representants de les diferents entitats sectorials han expressat els seus punts de vistes, van coincidir a l’hora d’assenyalar que convé propiciar unes condicions de mercat adequades per a tots els actors que intervenen en el procés.

La jornada també ha comptat amb la directora de l’Agència d’Informació i Control Alimentaris, Gema Hernández, que ha explicat els detalls de la modificació de la legislació sobre el funcionament de la cadena alimentària.

Aquest canvi normatiu permet a les comunitats autònomes introduir instruments de gestió com l’Agència Valenciana d’Informació i Control (AVICA), el mandat del qual és extremar la vigilància i la inspecció en les operacions per vetllar pel compliment de la llei.

El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, ha destacat que “comptar amb un instrument d’aquestes característiques suposa un pas molt important de cara a aconseguir un millor funcionament del mercat que redundi positivament a totes les baules que conformen la cadena alimentària a perquè cadascú pugui obtenir una remuneració justa per la seva feina, sense oblidar tampoc la necessitat de satisfer de manera adequada els consumidors”

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: