La Diputació de Castelló impulsa la rehabilitació del castell d’Ain

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló impulsa la rehabilitació del Castell d’Aín per posicionar el municipi com a referent turístic de la Serra d’Espadà. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha signat aquest matí el conveni de col·laboració amb l’alcalde d’Aín, Javier Sorribes, pel qual el Govern Provincial es compromet a finançar amb 21.780 euros la redacció del Pla Director del Castell per a la seva rehabilitació.

El president Moliner ha explicat a Aín que “avui és un dia important per establir les bases d’alguns projectes que volen marcar el futur dels habitants d’aquest fantàstic racó de la Serra d’Espadà. Crec que de la mà de l’Ajuntament d’Aín, i en la línia de crear oportunitats futures per al territori, és important l’acord que hem assolit de treballar conjuntament en la redacció d’un Pla Director de Restauració del Castell. Entenem que el patrimoni és un element tractor que fa que ens visiti més gent, i no només que ens visiten, sinó que vam aconseguir que els que vinguin tinguin una experiència més de la que gaudir en aquest fantàstic entorn natural “.

En aquest sentit, Moliner ha destacat que “és un dia de col·laboració entre institucions, de marcar una forma de governar des del consens i aparcant diferències per unir-nos en els objectius comuns, i de més fer-ho en aspectes que ajuden a posicionar Aín al espai turístic que ha d’estar, el de ser un referent turístic a la Serra d’Espadà “.

 

 

El Castell d’Aín, també anomenat Benialí, se situa en plena Serra d’Espadà i constitueix una fortificació singular enclavada en un entorn amb unes qualitats ambientals i paisatgístiques de primer ordre. Es tracta d’un exemple d’arquitectura defensiva de apreciable rellevància històrica, amb recursos formals i constructius singulars dins del seu gènere.

El nivell de coneixement i l’estat de conservació actual del castell són força precaris, sent motiu necessari per justificar l’actuació a través d’aquests treballs d’estudi i recuperació.

Visibilitzar i recuperar el patrimoni, una oportunitat turística

El Govern Provincial de Javier Moliner manté en la restauració i promoció del patrimoni històric provincial una via de desenvolupament turístic molt important i que vertebra tot el territori.

En aquest sentit, la Diputació està duent a terme importants actuacions en col·laboració amb els ajuntaments de la província, com és el cas de Villa Elisa a Benicàssim, del Palau dels Comtes d’Ariza a Betxí, al Palau dels Sant Joans de Cinctorres, el Palau dels Comtes de Pestagua de Xert, Vila Purificació de Montanejos i tants altres enclavaments que estan ajudant a convertir aquests recursos en productes turístics al servei dels pobles i, per tant, de la província. Es tracta d’una via de treball que a més busca promoure el coneixement històric dels propis castellonencs alhora que el seu orgull de pertinença als seus pobles

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: