La Diputació de Castelló promou la creació de llocs de treball en l’activitat ceràmica a través de cursos formatius a la carta

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

La Diputació de Castelló promou la creació de llocs de treball en l’activitat ceràmica a través de cursos formatius a la carta consensuats amb professionals i empreses del sector. Després de l’èxit del Pla de Formació a la Carta que ha dut a terme ja en altres sectors i activitats professionals, com en el cas dels supermercats i tècnics d’il·luminació, ara ho amplia per cobrir perfils professionals concrets del sector ceràmic per als quals les empreses tenen especials dificultats de cobrir amb personal qualificat. En concret a les properes setmanes començarà la formació especialitzada per electromecànics.

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha destacat “l’indiscutible èxit d’aquest programa que consolida el compromís que manté el Govern Provincial amb la creació de nous llocs de treball i la integració de les persones desocupades de la província en el mercat laboral “.

Aquesta nova modalitat de curs s’ubica dins el I Pla Provincial de Formació i Intermediació Laboral de la Diputació, ja ja ha permès formar 28 persones en dues especialitats: dependents de supermercats i tècnics d’il·luminació d’espectacles, aconseguint més del 60% d’insercions laborals entre els participants.

Aguilella ha explicat que “actualment tenim el quart curs d’aquest programa en marxa. Es tracta del curs ‘Operari d’empreses atomizadoras’ en què estan participant 15 candidats en situació d’atur. Les classes teòriques es van impartir al mes de setembre al CEDES de Vall d’Alba i a finals d’aquest mes finalitzen les pràctiques en empreses del sector “.

L’objectiu principal d’aquest pla és dotar els participants, persones desocupades de la província de Castelló, amb les habilitats necessàries per ajustar el seu perfil laboral a les necessitats del teixit empresarial comarcal i augmentar així notòriament les possibilitats de trobar una feina.

És per això que “totes les propostes compten amb un alt percentatge d’hores pràctiques que afavoreixen la posterior incorporació”, ha comentat Aguillella, a més, ha incidit el diputat, “està orientat a empreses amb el compromís d’inserció, el que afegeix un valor incalculable a aquests cursos “.

Cal recalcar que la formació a la carta s’integra dins una ambiciosa Estratègia Provincial d’Ocupació per la qual el Govern Provincial destinarà al llarg d’aquest any més de 3,5 milions d’euros per crear un espai d’oportunitats laborals per als castellonencs que busquen feina o millorar la seva situació laboral.

El proper curs estarà dirigit a electromecànics

El Govern Provincial de Castelló segueix amb la seva aposta per l’ocupació amb el Pla de Formació a la Carta, el qual s’amplia amb la creació d’un curs gratuït de “Electromecànics”. Un perfil professional molt demandat pel sector ceràmic i que en el que és difícil trobar persones que reuneixin tots els requisits que necessiten les empreses.

Aguilella ha explicat que “aquesta formació respon a les peticions que tant l’Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica com les empreses del sector ceràmic ens han traslladat a causa de les les dificultats per cobrir els llocs de treball de electromecànics . Són unes necessitats que coincideixen amb els llocs de treball que són captats pel servei de prospecció d’ocupació de la Diputació i per als que tenen dificultat per trobar candidats “.

 

La durada de la primera edició del curs, dirigit a 20 persones, serà de 400 hores i està previst que inclogui classes teòriques i pràctiques en empreses. La data d’inici del curs està prevista per a mitjans del mes de novembre. Per a l’elaboració del temari del curs s’ha comptat amb el suport de les empreses del sector ceràmic que han confeccionat una llista de les necessitats i coneixements que han d’adquirir els tècnics abans de començar a treballar en les seves empreses. A més, el seu contingut compta amb el suport de ASEBEC, que el considera molt apropiat i necessari

Aguilella ha conclòs sobre això que “és molt important que el sector ceràmic compti amb professionals formats i preparats per al nou model de processos productius de la indústria”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: