La Diputació d’Alacant resol les primeres ajudes del Pla +prop amb 20 milions d’euros

El ple de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat la resolució de les primeres ajudes del Pla +prop, dotat amb 30 milions d’euros i al qual s’han presentat més de 350 sol·licituds. D’aquesta manera, durant la sessió extraordinària celebrada aquest matí, s’ha donat el vistiplau a més d’un centenar de sol·licituds per a despesa corrent, per 4,6 milions d’euros, ia 108 de les 247 presentades a la línia d’inversió, per import de deu milions deuros. Les 139 restants, tal com ha avançat el diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, es troben en fase d’estudi i es resoldran al mes d’octubre.

“Amb aquesta primera resolució mobilitzem gairebé 20 milions d’euros -ja que les actuacions es complementaran amb cinc milions d’euros més per part dels ajuntaments- que serviran per a la generació d’ocupació i la solució de les necessitats dels nostres pobles”, ha destacat el responsable provincial, que ha afegit que “amb el Pla +prop, alternativa al Fons de Cooperació de la Generalitat, ha quedat demostrada l´elevada operativitat del sistema de subvencions de la Diputació d´Alacant, que afavoreix especialment els municipis més vulnerables”.

D’una banda, el centenar de sol·licituds de despesa corrent han estat presentades per 53 ajuntaments i arriben a un valor total de 4,6 milions d’euros. Segons ha detallat Gutiérrez, “quan es presentin les justificacions per part dels ajuntaments al llarg d’aquest any, l’execució de la partida arribarà al 100% més enllà del mes de novembre”.

Pel que fa a les sol·licituds d’inversió, els ajuntaments han tramitat 247 per un muntant de 23,5 milions d’euros. En aquesta primera resolució s’han aprovat 108 actuacions per una mica més de deu milions d’euros.

Des dels grups de l’oposició s’han donat suport a les propostes del Pla +prop, encara que tant des del Grup Socialista com des de Compromís s’ha reiterat la petició que la Diputació se sumi al Fons de Cooperació de la Generalitat.

En aquest sentit, Gutiérrez ha defensat el model de repartiment de la institució provincial i ha recordat que quan s’acabi la legislatura amb tots els plans + A prop desenvolupats es realitzaran 569 obres i més de 220 actuacions de despesa corrent que serviran per a la millora d’infraestructures i serveis públics als municipis alacantins i per a la dinamització del sector de la construcció i afins, “tan castigats per la pandèmia i ara per l’augment de preus dels materials i de despeses energètiques”.

Ajudes Bo Consum

La Diputació d’Alacant ha celebrat un altre ple extraordinari, en aquest cas per resoldre, també per unanimitat, la convocatòria de subvencions a ajuntaments per a la realització de campanyes de foment del Bo-Consum, dotada amb nou milions d’euros. En total, aquest matí s’han aprovat 110 sol·licituds per import de 8.136.000 euros, segons ha explicat el diputat de Desenvolupament Econòmic, Sebastián Cañadas, que ha precisat que només un consistori – San Miguel de Salinas- ha sol·licitat la bestreta de l’ajuda .

D’altra banda, ia fi d’atendre els 33 ajuntaments que encara no han tramitat la sol·licitud, la institució provincial ha aprovat l’obertura d’un nou termini de deu dies hàbils per presentar instàncies.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: