La Diputació d’Alacant nomena els alcaldes José Luis Seguí i Jaume Pascual Fills Predilectes de la Província

La Diputació d’Alacant ha aprovat avui en un ple extraordinari el nomenament de José Luis Seguí i Jaume Pascual Pascual, alcaldes d’Almudaina i l’Alqueria d’Asnar, respectivament, com a Fills Predilectes de la Província. Els alcaldes més veterans de la província, i en el cas de Seguí de tot Espanya, han estat reconeguts per la seva llarga trajectòria i el lliurament i la dedicació als seus pobles i al municipalisme.

Així ho ha destacat la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, encarregada de defensar en nom de l’equip de govern ambdues propostes, que ha recordat que tots dos regidors ja van rebre el 2009, per part de la Diputació i després d’acord plenari, la Medalla de Or de la Província.

En la seva intervenció, Julia Parra ha destacat, per una banda, “la rellevant aportació i entrega de José Luis Seguí Andrés, que, als 80 anys, va complir el 13 de febrer passat mig segle com a primer regidor de la seva localitat convertint-se en l’alcalde més longeu en actiu”. La titular de Cultura ha argumentat que “és mereixedor d´un reconeixement especial per part d´aquesta Corporació pel seu lliurament i dedicació al seu municipi d´Almudaina”.

El Grup Socialista i el Grup Compromís s’han abstingut pel que fa a la concessió d’aquesta distinció després de sol·licitar que s’eliminés de l’expedient tota referència a l’època franquista de la trajectòria de l’alcalde d’Almudaina i es tingui com a punt de partida l’inici de la democràcia”.

D’altra banda, i pel que fa a la figura de Francesc Jaume Pascual i Pascual, que ha assistit a la sessió plenària, la diputada de Cultura ha ressaltat que ha exercit com a alcalde de l’Alqueria d’Asnar durant 43 anys. Nascut en aquest municipi el 26 de juliol de 1955, el 1979, amb tan sols 23 anys, va començar el seu mandat com a primer edil, càrrec que segueix ostentant actualment. Això el va convertir en l?alcalde més jove d?Espanya després de la reinstauració de la democràcia. El 1995 va ser elegit, a més, diputat de la Diputació d’Alacant fins a l’any 2015. Julia Parra ha remarcat que “sens dubte, la seva trajectòria és mereixedora de just reconeixement per aquesta institució provincial”. En aquest cas, la proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: