La Diputació d’Alacant desplega la màgia de Da Vinci en una pionera exposició que abasta tot el Palau Provincial

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, han inaugurat aquest matí l’exposició ‘Les màquines de Da Vinci’ acompanyats pel comissari, Xavier Costa. La mostra interactiva posa a l’abast dels visitants més de cinquanta peces i rèpliques dels invents del geni italià, distribuïdes en diferents espais, tant a la sala d’exposicions de Palau del Provincial com a alguns racons de l’edifici i les zones dels jardins.

Durant la presentació, Carlos Mazón, ha ressaltat l’esforç i l’interès de la Diputació d’Alacant per la defensa i el foment de l’art i de la cultura. “És una inversió completament necessària i prioritària per a aquesta corporació i es materialitza en projectes de gran envergadura, com aquesta mostra internacional que ens permet apropar-nos i introduir-nos a la ment d’un dels més grans genis de tots els temps”, ha puntualitzat el president .

Per part seva, Julia Parra ha destacat “la singularitat, la qualitat i el caràcter gratuït d’aquesta nova exposició que posa de nou de moda Alacant com a destinació cultural”. La diputada ha confirmat l’interès traslladat per nombrós públic de la província i d’altres indrets, a qui ha convidat a visitar la mostra a partir d’avui. “Inaugurem amb aquesta ambiciosa proposta una nova etapa en què fem un pas més en la programació anual amb què hem intentat compatibilitzar el suport als artistes locals amb grans projectes a l’alçada de les grans capitals que ara es poden visitar aquí” , ha manifestat.

Per part seva, Xavier Costa, ha posat en valor els treballs realitzats per adaptar a la sala d’exposicions del Palau Provincial la col·lecció procedent del Museu Leonardo a Venèzia. L´objectiu d´aquest projecte és donar a conèixer al món l´obra de Da Vinci mitjançant fidels recreacions de les seves màquines que s´han elaborat a través de dibuixos dels Codici di Leonardo i poden ser provades pel públic per familiaritzar-se amb els principis bàsics de física i enginyeria. Totes les rèpliques han estat construïdes principalment pel florentí Tarchiani i el seu equip de col·laboradors amb sistemes íntegrament artesanals i amb especial atenció a l’acabat i ús de materials, els disponibles al segle XV.

Entre altres aplicacions pràctiques, els visitants podran comprovar el funcionament d’una cadena, invent que segueix utilitzant-se actualment gairebé sense modificacions; aixecar i moure pes gràcies a la grua giratòria, màquina utilitzada per a la construcció de tota mena de cúpules; experimentar amb el mecanisme de propulsió d’un vaixell de paletes; o sorprendre’s amb el reflex infinit de la càmera de miralls.

La proposta, que es podrà visitar gratuïtament fins al proper mes de novembre, es completa amb una vintena de reproduccions de famoses pintures de l’artista, com ara La Mona Lisa, L’últim sopar o el Retrat d’un músic; la majoria en la mida i format originals.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: