El Consell autoritza la tramitació del contracte de serveis dinformació a les àrees deducació, cultura, habitatge i territori

El Ple del Consell ha autoritzat la tramitació del contracte administratiu de Desenvolupament i Suport de les Aplicacions i Sistemes dInformació de la Generalitat (DESIG) en dues grans àrees administratives. D’una banda, en matèria de gestió educativa, plataformes d’aprenentatge, innovació, universitats, cultura, esport i política lingüística i, de l’altra, en relació amb l’habitatge, l’arquitectura bioclimàtica, la política territorial, les obres públiques i la mobilitat.

L’objecte d’aquests contractes és la prestació, per part de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), d’un servei de desenvolupament i la implantació d’un nou sistema d’informació global i integral a la Generalitat en matèria de Internet i noves tecnologies, que responguin als objectius estratègics de lorganització.

Així, aquests contractes permetran el desenvolupament i la millora continuada dels serveis d’administració electrònica, la renovació d’aplicacions i tecnologies, el desenvolupament de projectes d’innovació, l’adaptació contínua de les TIC a la nova normativa, l’augment de la transparència del servei o l’avenç cap a una adaptació tecnològica més inclusiva.

El pressupost base de licitació del contracte per a l’àrea educativa i cultural és de 21 milions d’euros i, en el cas del contracte per a l’àrea d’habitatge i territori, a 11,3 milions, tots dos sense IVA.

Les licitacions donaran cobertura durant el que queda d’any, el 2023 i el 2024 i les contractacions es realitzaran mitjançant un procediment obert, a fi de promoure la concurrència més gran d’empreses interessades.

La DGTIC impulsa projectes d’innovació i transformació a les àrees de gestió del coneixement, plataformes educatives, innovació, universitats, cultura, esport i política lingüística, tant pel que fa als centres educatius com als centres directius amb competència en aquestes matèries.

Així mateix, la DGTIC també impulsa projectes de transformació tecnològica a les àrees d’habitatge, arquitectura bioclimàtica, política territorial, obres públiques i mobilitat, incorporant noves tecnologies i solucions en tots els processos de l’administració i donant resposta a la normativa vigent.

En aquest sentit, el contracte a làrea deducació té en compte, especialment, la millora de les plataformes educatives daprenentatge digital i de gestió dels centres docents.

Ambdues licitacions prioritzaran ladaptació a les exigències normatives en matèria dadministració electrònica, indispensables per a la simplificació de procediments i la reducció de càrregues administratives per a ciutadans i empreses.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: