Toledo: “Marco accelera la implantació del Castelló Central” malgrat l’oposició del comerç i l’hostaleria”

El portaveu adjunt del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, retreu l’equip de govern municipal de PSOE, Compromís i Podem que acceleri en la implantació del ‘Castelló Central’ o el que és el mateix, el tancament al trànsit de més carrers d’accés al centre de la ciutat, malgrat l’oposició palesa de comerciants i hostalers, que temen que aquest projecte sigui la punta final per als seus establiments. Així s’ha pronunciat després de conèixer-se que el tripartit acaba de licitar per 2 milions d’euros l’estudi per al control d’accessos al nucli històric de la nova ametlla central, mitjançant el qual es definirà la ubicació de més càmeres, com ara les que ja sancionen ara mateix, a raó de 80 euros la multa.

Toledo lamenta que el govern d’Emparo Marco segueixi fent passos per aïllar el centre, “sense prèvia consulta veïnal i sense tenir en compte la situació de debilitat d’un comerç i hostaleria que demana incentius per no deixar morir el centre i no més traves que espanten a clients, com passa amb el sistema sancionador de càmeres amb una única finalitat recaptatòria. Si es pretén controlar l’accés, els bol·lards ja complien aquesta funció però sense multar”.

El Partit Popular defensa els projectes de ciutat que faciliten la mobilitat i l’accés al centre, “com proposem des de fa mesos, el ‘Castelló Central’ va en contra de les necessitats que en aquest moment de crisi té el comerç local que, juntament a l’hostaleria, ha iniciat una recollida de signatures en contra de tancar al trànsit 745.000 metres quadrats de superfície delimitada per les rondes Millars i Magdalena; Cerdán de Tallada; Sant Roc, Sant Fèlix, Governador i Casalduch i per Orfebres Santalínea”, insisteix Toledo.

I en aquest sentit, afegeix: “No volem una ciutat sense vida i la vida se la donen precisament els comerços, els serveis, els establiments de restauració a què s’ha d’ajudar. Aquest projecte del govern municipal arriba en el pitjor moment de crisi per a ells, igual que tampoc no els afavoreix el tancament de l’avinguda de Lidón -reforma que costa 3,3 milions sense demanar-ho ningú-, o la imminent obra de la plaça de la Pau , per prop de 900.000 euros, que eliminarà un dels dos carrils d’accés al carrer Major”.

El portaveu Popular adjunt considera que si Europa exigeix ​​reduir emissions de CO2, “cal analitzar totes les opcions, el Castelló Central no és la millor a la vista de les pèrdues que augura el comerç local”.

El Partit Popular de Castelló ja va proposar al gener del 2022 destinar els gairebé 900.000 euros que costa l’obra de la plaça la Pau a elaborar un pla de mobilitat que millori i faciliti l’accés al centre; a posar en marxa un transport ecològic i gratuït que permeti apropar la gent al centre; a campanyes d’aparcament gratuït a pàrquings; a augmentar els bons comercials; a eliminar el sistema sancionador de càmeres; a la millora de la il·luminació i neteja; a un pla d’embelliment amb ajuts per a la restauració de façanes, entre altres mesures pensades per revitalitzar el nucli antic.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: