El Consell aprova la reducció del 30% en els abonaments i títols multiviatge als serveis de transport per carretera de la Generalitat

El Consell ha aprovat el decret llei pel qual s’estableixen obligacions als operadors de transport públic col·lectiu terrestre per a la reducció d’un 30% del preu dels abonaments de transport i títols multiviatge, exclòs el bitllet d’anada i tornada, dels serveis de transport competència de la Generalitat.

Després de la invasió d’Ucraïna, la pujada dels costos de l’energia afecta de manera particular la renda disponible de les llars, especialment les més vulnerables. Des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es considera necessari incentivar el paper del transport públic per fer front a l’escenari actual d’alts preus de l’energia.

Així mateix, el Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, estableix un sistema d’ajudes directes, corresponents el 2022, per proporcionar suport financer a les comunitats autònomes per aplicar un descompte al servei de transport públic per carretera de la seva competència.

Aquest descompte s’aplicarà entre l’1 de setembre de 2022 i el 31 de desembre de 2022 i la Generalitat haurà de compensar els concessionaris de transport regular de viatgers per carretera, sigui quina sigui la situació administrativa de la concessió, que facin els descomptes efectius .

La quantia corresponent serà liquidada als concessionaris directament per la Generalitat, incrementant-se la quantitat en un 10% addicional pels costos de gestió i financers.

Les mesures de suport són compatibles i acumulables amb qualsevol subvenció o ajut que es pugui estar concedint als usuaris del transport per tal de reduir el preu final de l’abonament de transport o del títol multiviatge expedits pels concessionaris.

El finançament de la reducció del preu dels abonaments de transport i títols multiviatge es realitzarà a través dels ajuts directes al transport públic terrestre, urbà i interurbà aprovats pel Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: