Ximo Puig ofereix agilitat administrativa, recursos econòmics i un marc legal facilitador per progressar a l’aposta per les energies renovables

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat com una prioritat “progressar en energies renovables” per a això ha advocat per agilitzar la tramitació administrativa, aportar recursos econòmics i modificar el marc legal per facilitar projectes com la planta fotovoltaica posada en marxa aquest dimecres a Catral.

En el transcurs de l’acte, al qual també hi ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, el president ha destacat que la transició energètica constitueix “una missió que ens incumbeix a Administració, empreses i ciutadania”, i ha assegurat que és la via per aconseguir la sobirania energètica.

Així mateix, Ximo Puig s’ha mostrat convençut que la sostenibilitat no és un peatge econòmic, sinó una oportunitat d’estalvi i un actiu per a l’ocupació, i ha recordat que en la seva aposta per la descarbonització la Generalitat ha triplicat la seva inversió des del 2014 , que ha passat de 6 als actuals 22 milions d’euros.

El cap del Consell ha explicat que el Baix Segura ja compta amb 220 instal·lacions d’energia solar, a més de 29 plantes més en tramitació, que sumaran 718 megawatts a la xarxa. A això, se suma les 27.570 instal·lacions actives d’autoconsum que hi ha actualment a la Comunitat Valenciana.

Cooperativa Catralenca

L’hort solar Villa de Catral és la nova planta fotovoltaica del Grup Cooperativa Elèctrica Catralense, constituïda el 1927 i precursora de les actuals comunitats energètiques.
Aquesta planta repercutirà directament al municipi de Catral, que té la seva pròpia distribuïdora, i permetrà abaratir la factura de la llum de les famílies del municipi i generar ocupació.

Finalment, el president ha destacat la visió innovadora, l’esperit cooperativista i la consciència social i ecològica de Catral que se situa amb la seua aposta “a l’avantguarda energètica” i model de gestió per a la resta de la Comunitat Valenciana.

La planta compta amb 4.116 mòduls fotovoltaics i té una potència nominal de 1.8 MW, la producció prevista dels quals arribarà als 3 milions de quilowatts-hora anuals, que serà consumida en la seva totalitat pels socis cooperativistes de la població de Catral.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: