Recicla’t Espaitec aborda com integrar els ODS en empreses innovadores i tecnològiques

Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, organitza el dimecres, 14 de setembre de 2022, el webinar «Bones pràctiques per a la integració dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en empreses innovadores i tecnològiques». La sessió s’emmarca dins del cicle Recicla’t Espaitec i serà impartida per professionals de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS), una xarxa multiactor de referència que aglutina a universitats, administracions públiques, empreses i societat civil, amb la missió de donar suport a la difusió i implementació de l’Agenda 2030 i els ODS a Espanya.

L’objectiu de la sessió és donar a conéixer aspectes clau de l’Agenda 2030 i mostrar a les organitzacions com els ODS poden convertir-se en una palanca d’innovació, lideratge i transformació organitzacional cap a la sostenibilitat. En aquest sentit, es presentaran els desafiaments actuals i solucions per a l’aplicació dels objectius en l’entorn laboral; es donaran a conéixer els sistemes de seguiment i mesurament i es mostraran bones pràctiques dutes a terme per organitzacions.

Durant la sessió participarà Lucía Vázquez, consultora en ODS i Agenda 2030 i coordinadora de projectes de REDS; Javier Cortés, consultor internacional especialitzat en sostenibilitat corporativa i col·laboració públic privada per a la implementació d’ODS, acords climàtics i mobilització de finançament per al desenvolupament de l’Agenda 2030, i Candela de la Sota, directora de la Xarxa de Solucions per al Desenvolupament Sostenible (SDSN) a Espanya.

Per a assistir a la sessió, que se celebrarà virtualment a través de la plataforma Zoom de 16 a 17.30 hores, la inscripció prèvia és obligatòria.

Agenda 2030 i ODS

L’Agenda 2030 és un pla d’acció que es desenvolupa en un marc temporal de 15 anys (2016-2030) i planteja 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i 169 metes que tots els Estats signants s’han compromés a complir per a posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir la pau i prosperitat de la humanitat. En aquesta anomenada a l’acció, liderada per l’Organització de Nacions Unides, tenen un paper fonamental les empreses i institucions, ja que han de procedir a la implementació dels ODS en les seues organitzacions.

Recicla’t Espaitec

El cicle Recicla’t Espaitec és una iniciativa d’Espaitec amb l’objectiu de facilitar l’ampliació i la millora d’habilitats empresarials de les companyies vinculades al Parc, grups d’investigació de la Universitat Jaume I interessats a generar futures spin-offs i teixit empresarial de la província de Castelló. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: