Ximo Puig és urgent buscar respostes des de l’humanisme per afrontar la crisi climàtica i combatre l’autoritarisme i les desigualtats

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de les humanitats per donar resposta al gran repte de l‟emergència climàtica i per combatre amenaces per a la democràcia com l‟autoritarisme i les desigualtats.

El president ha participat a la presentació del Festival de les Humanitats, que se celebrarà del 27 al 29 d’octubre a diferents escenaris de Dénia, tot i que tindrà continuïtat al llarg de l’any. La cita inclou la programació de conferències i debats on participaran referents internacionals del pensament, a més d’exposicions, teatre, cinema i altres formes de creació artística.

A l’acte han intervingut també l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el director de debats del festival i la Maleta de Portbou, Josep Ramoneda, el president de Baleària, Adolf Utor, patrocinador de l’esdeveniment, així com la vicepresidenta de la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana, Cristina Sellés.

El president ha destacat que aquest festival constitueix un “espai de pensament, de reflexió i de diàleg entre cultures i diferents maneres de veure el món” i un exercici de gran importància per enfortir la democràcia, ja que s’ha demostrat que els avenços en drets i llibertats són “reversibles” i que cal lluitar permanentment per consolidar-los.

El president ha subratllat també que la iniciativa tindrà un impacte econòmic, social i cultural positiu no només a Dénia ia la Marina Alta, sinó al conjunt de la Comunitat Valenciana.

Per al responsable de la Generalitat, aquest Festival de les Humanitats arriba en el moment adequat a l’espai oportú, perquè Dénia és una ciutat que aportarà “llum” per “pensar millor el demà”.

Com ha defensat també, les humanitats són necessàries “per trobar les respostes a les preguntes del nostre temps”, ha assenyalat Puig, i s’ha referit en aquest sentit a la crisi climàtica, però també al fanatisme. A més, ha considerat que la reflexió teòrica és fonamental per dirigir les accions cap a la igualtat entre societats i entre les persones.

Per a la Generalitat, “és un orgull ajudar a impulsar aquest projecte”, ha indicat Puig, que ha apel·lat als valors de la Il·lustració, inseparables de la idea de progrés.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: