Ximo Puig: “El Pla AntiBrexit de la Generalitat suposa una inversió de 1,6 milions per consolidar la posició turística de la Comunitat al Regne Unit”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el Pla AntiBrexit en què ja treballa el Consell suposa “una inversió de 1,6 milions d’euros” i té l’objectiu de “consolidar la posició turística de la Comunitat al Regne Unit “.

Així ho ha afirmat el president durant la seva visita a l’estand de la Comunitat Valenciana a la fira World Travel Market de Londres, que ha visitat juntament amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reis Maroto. També ha mantingut sengles reunions amb operadors turístics i mitjans de comunicació del Regne Unit i amb representants de l’Association of British Travel Agents (ABTA).

“Estem compromesos amb que el Brexit no sigui una ruptura amb la Comunitat Valenciana, que sigui, en qualsevol cas, una situació transitòria per mantenir la presència que hem tingut sempre, tant en el mercat d’exportacions com el mercat turístic”, ha considerat.

En aquest sentit, ha destacat que el turisme valencià “gaudeix de bona salut i està en un bon moment” i s’ha referit a les dades fetes públiques per l’Institut Nacional d’Estadística aquest dilluns, que fan referència al mes de setembre.

Aquest mes, ha subratllat, ha estat “un mes rècord de visitants estrangers a la Comunitat Valenciana”, ja que, ha detallat, s’ha rebut “més d’un milió de visitants”.

“Continuem amb una línia que triplica el creixement de la resta d’Espanya i això vol dir que la Comunitat Valenciana està sent una comunitat hospitalària, atractiva i que està fent els deures des de fa temps, però molt especialment en aquests últims anys”, ha assegurat.

Així, ha assenyalat que la Comunitat “manté el seu creixement” encara que destinacions com Turquia, Egipte o Tunísia, que havien vist reduït el seu nombre de visitants, “han tornat a ressorgir”.

Quant a la despesa turística, ha explicat que la Comunitat està, segons l’INE, “creixent en més d’un 6,5% de la despesa, quan a Espanya ha crescut al voltant del 2%”.

El mercat britànic

El president ha considerat “una bona notícia” les últimes xifres del sector, i ha afegit que “es compassa amb que hi ha hagut un decreixement en la perspectiva de caiguda del mercat britànic”.

“Aquest mercat va començar aquest any amb xifres negatives, una tendència que en aquest moment s’ha frenat”, ha afirmat Puig, que ha reconegut que segueix donant-se “certa desacceleració” tot i que ha defensat que ha acabat la caiguda.

Operació anti-Brexit

A més, s’ha referit a “una operació important anti-Brexit” impulsada des de la Generalitat en el marc de la qual el proper 3 de desembre tindrà lloc una trobada de la Generalitat amb els operadors turístics i amb les cambres de comerç.

“Continuarem avançant, perquè aquesta fidelització que ha aconseguit la Comunitat Valenciana és fonamental”, ha assegurat el cap del Consell, que ha considerat que desestacionalització i fidelització són “dos elements claus del que és la projecció estratègica de la Comunitat”.

En aquest sentit, ha afirmat que “la primera operació d’importància és la pròpia fira”, on a l’estand de la Comunitat, de gairebé 300 metres quadrats, “estan representades totes les marques turístiques”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: