Ximo Puig destaca que l’interès mostrat per productors audiovisuals britànics per rodar a Ciutat de la Llum reafirma el seu “renaixement”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l’interès mostrat per productors britànics cap a les possibilitats que ofereix Ciutat de la Llum d’Alacant reafirma el seu renaixement i reflecteix l’admiració que desperta el seu procés de reconversió en els millors estudis cinematogràfics d’Europa”.

Així ho ha explicat després de reunir-se a Londres amb el directiu de la productora de cinema i televisió King Bert Adam Browne, que ha comunicat al president la intenció de desplaçar ben aviat Alacant una delegació per conèixer de primera mà les instal·lacions de Ciutat de la Llum.

El president ha subratllat, en declaracions als mitjans de comunicació, que Ciutat de la Llum “està sent objecte dʻuna mirada molt positiva per part de productors anglesos”, i ha subratllat lʻesforç realitzat per convertir aquests estudis en un espai “nou i potent”, capaç d’atreure la indústria audiovisual britànica, que experimenta un “auge extraordinari”.

Com ha precisat el responsable del Consell, el representant de King Bert ha traslladat la necessitat de trobar nous espais i paisatges i s’ha mostrat interessat en les possibilitats que ofereixen les instal·lacions de Ciutat de la Llum. “Cal aprofitar tots els actius” de la Ciutat de la Llum, perquè “és un espai econòmic potent per crear llocs de treball i de qualitat”, ha dit Puig.

King Bert és una productora de cinema i televisió especialitzada en comèdia i programes infantils i familiars que manté acords de desenvolupament de diferents projectes audiovisuals amb emissores del Regne Unit i internacionals, incloses la BBC, Channel 4, Disney i Sky.

El president ha indicat que la feina “seriosa” i “rigorosa” realitzada per la Generalitat per recuperar l’activitat audiovisual a Ciutat de la Llum i per donar a conèixer el seu potencial tant a Europa com als Estats Units està donant els seus fruits. En aquest sentit, s’ha mostrat partidari d’accelerar aquest procés “en un bon moment del sector audiovisual”, que en el cas de la Gran Bretanya és, com ha assenyalat, especialment dinàmic.

Els estudis de Ciutat de la Llum estan considerats com els millors d’Europa i uns dels millors a nivell internacional tant per les instal·lacions com per la situació geogràfica i la connectivitat.

El complex compta amb serveis avançats de producció audiovisual i incorpora tots els mitjans necessaris per al desenvolupament de les produccions cinematogràfiques i audiovisuals a totes les seves fases.

Disposa en concret de 6 platós que ocupen 11.000 metres quadrats, 14,8 hectàrees de zones de rodatge exterior i un tanc dʻaigua per al rodatge aquàtic, tres edificis de suport a la producció que ocupen 11.200 metres quadrats, a més de tallers i magatzems, entre altres dependències.

Entre els seus serveis ofereix lloguer de càmeres i grues, laboratori fotogràfic i digital, construcció de decorats o il·luminació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: