Aitana Mas: “La internacionalització i la digitalització són necessàries per garantir la viabilitat del nostre teixit empresarial”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que la internacionalització i la digitalització “són necessàries per garantir la viabilitat del nostre teixit empresarial”, especialment “en la situació en què actualment estem immersos a causa de la inestabilitat que està ocasionant lʻescalada de preus de lʻenergia, les dificultats dʻaccés al gas natural per a una part de la nostra indústria i la intensificació de la inflació derivada del conflicte a Ucraïna”.

En aquest sentit, ha destacat el treball “crucial que es fa a la Generalitat, a través de la Direcció General d’Internacionalització i des de l’IVACE; ia les Cambres de Comerç per facilitar aquests processos.

Aitana Mas ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració del VII Congrés ‘Go Global Comunitat Valenciana’ organitzat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través d’Ivace Internacional, les Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana i l’ICEX Espanya Exportació i Inversions.

“El desenvolupament d´una bona estratègia internacionalitzadora que es pugui aplicar i adaptar dins de les empreses valencianes -ha indicat- és una de les claus que permet que els negocis valencians tinguin millors possibilitats d´èxit”, gràcies a vies d´accés a altres mercats, amb accés a més públic potencial i més divers, a més de més recursos i proveïdors”.

Així mateix, ha destacat la importància que té també els processos de transformació digital, una via que “marca la diferència entre ser present a molts mercats i no ser-ho, entre tenir la capacitat de ser eficient en termes de logística o anar perdent competitivitat, entre fer progressar els processos de la teva cadena de valor o començar un camí cap a l’obsolescència”.

En aquesta línia, ha advocat per la digitalització com a “eina imprescindible per aconseguir el fort gir que necessiten els models econòmics de pràcticament tothom ja que, així, vindran els avenços que ens ajuden a fer possible que el progrés socioeconòmic i la sostenibilitat puguin anar de la mà”.

“Tenim present que la major part de les empreses valencianes són de petita i mitjana grandària. Aquestes empreses en general són les que troben més obstacles a l’hora de fer inversions que possibiliten endinsar-se en aquestes estratègies; tant pel que fa a l’accés de recursos financers com pel temps, l’organització específica i el personal que aquest procés necessita”, ha apuntat.

Per tot això, la vicepresidenta ha ressaltat la importància de l’organització de cites com ‘Go Global’, que “contribueix a nodrir de més qualitat l’ecosistema empresarial valencià, especialment els actors majoritaris dins d’aquest com són les pimes, però també conjunt de l’economia i la societat valenciana”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: