Ximo Puig anima les empreses del sector de l’hàbitat a sumar sinergies per aprofitar els fons europeus i impulsar la “reindustrialització intel·ligent”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha animat les empreses de el sector de l’hàbitat a sumar sinergies per aprofitar els fons europeus i generar un “ecosistema favorable a la reindustrialització intel·ligent”.

Així ho ha manifestat el president en l’acte de presentació de la renovada Federació Hàbitat Espanya, que ha traslladat recentment la seva seu a València. A l’acte també ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

En el transcurs de l’acte, Ximo Puig ha destacat la necessitat d’aprofitar l’oportunitat d’impulsar la reindustrialització perquè segons ha explicat, “no hi ha cap país avançat de l’món que no tingui una indústria potent”, ja que els països amb major PIB industrial, “també tenen millors rendes, millors salaris, més benestar i una major cohesió social”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha assegurat que una indústria potent “permetrà suturar les ferides de la desigualtat”, pel que ha insistit en la necessitat d’utilitzar els instruments i els recursos disponibles a hores d’ara, així com la cooperació entre el públic i el privat , per fer-ho possible la modernització de país a través del seu reindustrialització.

D’altra banda, el president ha valorat el trasllat de la seu de la Federació Hàbitat de Madrid a València, la qual cosa ha considerat com una “bona notícia” tant per a la Comunitat Valenciana com per a la resta d’Espanya perquè, segons ha assegurat, ” és moment de descentralitzar en l’econòmic i fer un puzle més capaç de competir al món “.

Així mateix, ha destacat la importància que els objectius de el pla estratègic de sector de l’hàbitat, que també ha estat presentat aquest divendres, estiguin alineats amb els objectius de la Unió Europea per a la recuperació econòmica i social, i en concret s’ha referit a la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència.

Pla d’acció de el sector de l’hàbitat

Durant l’acte, ha estat presentat l’Informe Estratègic sobre la Indústria Espanyola de l’Hàbitat que recull el pla d’acció dels propers anys dirigit a impulsar plans nacionals de disseny, aprofitant la celebració de la València Capital Mundial de l’Disseny 2022 i facilitar plans de renovació de l’hàbitat en el mercat nacional; reduir la petjada de carboni, avançar en l’ecodisseny i impulsar les economies circulars; així com vigilar les barreres tècniques en mercats exteriors i generar ofertes conjuntes a través d’una major cooperació intersectorial.

A més, també estableix l’objectiu d’apropar els joves a la indústria manufacturera com a font d’oportunitats laborals, capacitació professional i desenvolupament personal, i adequar la formació professional actual a les necessitats de les empreses impulsant la formació dual.

La Federació Hàbitat d’Espanya (FHdE) reuneix actualment a set organitzacions empresarials nacionals amb interessos comuns, agrupades en quatre blocs sectorials: aixetes, cuina i bany; il·luminació, domòtica i afins; mobles i tèxtils per a la llar i mobiliari tècnic.

El sector de l’hàbitat a Espanya està format per 17.269 empreses, de les quals el 67% pertanyen a la indústria de l’moble, un 30% a la indústria de l’tèxtil-llar, i un 3% a la indústria de la il·luminació. Representa un total de el 10% de la indústria manufacturera, el valor global de la producció arriba als 13.167M d’euros i dóna feina a 106.059 persones, un 5,54% de l’total de la indústria espanyola en el seu conjunt.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: