Ximo Puig afirma que la ronda sud-oest de Vila-real serà “fonamental” per al creixement econòmic de la Plana Baixa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la construcció de la ronda sud-oest de Vila-real serà “fonamental” per al creixement econòmic de la ciutat i de la comarca de la Plana Baixa.

El titular del Consell, que ha mantingut una reunió amb la direcció de la UTE Durantia-CESC, juntament amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha assegurat que aquesta infraestructura es completarà en 18 mesos i “començarà a ser una realitat al 2021 “.

Després de la trobada, el president ha explicat que la ronda “va a ajudar d’una manera fonamental a la mobilitat del transport”, especialment la relacionada amb el clúster de la ceràmica, “una indústria bàsica per a la Comunitat Valenciana”.

Referent a això, Puig ha defensat que l’Administració pública ha de posar les condicions “perquè es pugui desenvolupar l’activitat econòmica amb la major eficiència i competitivitat possibles”.

Així mateix, ha assenyalat la millora que suposarà per a “la mobilitat de les persones” i per al creixement de Vila-real, que serà “molt més harmònic” i permetrà dissenyar una ciutat del segle XXI, “molt més oberta”.

A més, el president ha incidit en la col·laboració institucional entre la Generalitat i l’ajuntament vila-realenc per determinar “un creixement sostenible tant a Vila-real com en el conjunt de la comarca”, mitjançant una infraestructura “de qualitat”.

Per la seva banda, el conseller Espanya ha destacat que es tracta d’una “actuació moderna” que “millora la sostenibilitat de l’entorn” alhora que “permet garantir un desenvolupament sostenible i econòmic de l’àrea industrial”.

Així, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha explicat que aquesta infraestructura, que afegeix un carril ciclopeatonal, “combina creixement econòmic i sostenibilitat mediambiental”.

Accés a la N-340

D’altra banda, i pel que fa al projecte de connexió amb la N-340 a través d’una rotonda, Puig ha explicat que l’accés es valorarà en funció dels fluxos de trànsit que es generin després de la liberalització de l’AP-7.

En aquest sentit, ha afirmat que l’actual Ministeri de Foment “té una posició oberta” respecte a la posició del Consell, que opta per una rotonda com “una solució més sostenible i urbana” davant opcions com els passos elevats o subterranis.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: