Marzà: “Enguany 341 joves tenen beca academicoesportiva per compaginar estudis i rendiment esportiu”

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha atorgat un total de 341 beques academicoesportives a esportistes d’elit menors de 26 anys mitjançant una ajuda de 350.000 euros, per tal que puguen compaginar el rendiment acadèmic i el rendiment esportiu.

Segons el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “estem al costat dels nostres joves esportistes i enguany 341 joves tenen beca academicoesportiva per compaginar estudis i rendiment esportiu. Cada vegada s’equilibra més l’adjudicació d’ajudes a xics i xiques. En aquesta convocatòria tenim 156 esportistes que són dones i 185 que són homes”.

Aquesta línia d’ajudes, impulsada per Esport de la Generalitat des de l’any 2016, té com a finalitat donar suport i acompanyar els esportistes que realitzen un gran esforç per a compaginar els estudis amb les competicions i els entrenaments del dia a dia, i es premien els seus èxits i resultats esportius amb ajudes econòmiques que oscil·len entre els 500 i els 2.500 euros.

“Respecte a l’any passat, s’ha augmentat el nombre de beneficiaris en un 13 %, és a dir, 41 esportistes més, entre els quals destaca la inclusió de cinc noves modalitats esportives de 42 esports diferents, gràcies a l’increment considerable de pressupost que s’ha realitzat des de la primera convocatòria d’ajudes en 2016, quan la inversió va ser de 100.000 euros. Els últims anys, la quantitat de les beques academicoesportives ha augmentat fins als 350.000 euros d’aquesta convocatòria d’ajudes, un 250 % més”, ha comentat el conseller.

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha destacat “la progressiva evolució que hem donat, des de la passada legislatura, a les beques academicoesportives i els programes de tecnificació, per tal de donar suport i aportar les eines necessàries per a contribuir al creixement personal, acadèmic i esportiu dels joves esportistes valencians”.

Així, des de la creació d’aquestes ajudes “per part del Govern del Botànic s’han concedit un total de 1.000 beques academicoesportives a joves esportistes d’elit del territori valencià”, amb ajudes que ascendeixen a vora 910.000 euros en 4 anys, ha explicat Moya.

Plans d’especialització esportiva de Cheste

Esport de la Generalitat impulsa també una altra línia d’ajudes econòmiques per a joves esportistes d’elit valencians lligades als plans d’especialització esportiva de Cheste, dels quals es beneficien 340 esportistes en el curs del seu 20é aniversari.

En els últims anys s’han fet esforços per a incrementar el pressupost i el nombre de beneficiaris i esports d’aquests plans d’especialització, amb una inversió de 475.000 euros per al curs 2019-2020, més del doble que en el curs 2015-2016.

Es tracta d’un impuls que ha permés arribar fins a un total de 340 alumnes beneficiaris en aquest nou curs al complex de Cheste, que entrenen en les modalitats esportives d’automobilisme, atletisme, bàdminton, handbol, beisbol i softbol, hoquei, karate, natació, esport d’orientació, rugbi, taekwondo, tenis de taula, tir amb arc, triatló i voleibol.

Els i les esportistes valencians dels plans d’especialització esportiva compatibilitzen els seus estudis d’ESO i Batxillerat amb entrenaments d’alt rendiment dirigits per les federacions esportives corresponents.

Enllaç a la resolució del DOGV: consultar ací

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: