Una guia de la Càtedra de Bretxa Digital i Territori de l’UJI fixarà el full de ruta per a posar en marxa pobles intel·ligents

La Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra de Bretxa Digital i Territori de la Universitat Jaume I es va reunir dimarts passat, 24 de maig, amb la participació de María Muñoz, directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital; David Cabedo, vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de l’UJI; Vicent Querol, director de la Càtedra, i David Beltrán, del Programa de Mecenatge i Patrocini de l’UJI, a més de Francisca Hernández, cap de Servei de l’Observatori de la Societat Digital, i Ana Guerrero, tècnica de l’Observatori. En la reunió, entre altres qüestions, s’han plantejat els objectius de la Càtedra per al present exercici.

En aquest sentit, es planteja la consecució d’una guia d’orientació del model Smart Village que servisca de suport a la lluita contra la bretxa digital a les diverses administracions i institucions. Sustentada sobre les anàlisis i experiències al voltant del model Smart Village, la guia recollirà les directrius principals per al disseny i la posada en marxa d’aquest tipus de projectes. A més, es contempla l’anàlisi de les dades i indicadors de l’Enquesta 2021 de l’Observatori de la Bretxa Digital de la Comunitat. Finalment, la Càtedra obrirà una col·laboració sobre e-health a la comarca dels Ports, en el marc de la qual s’establiran sinergies amb la Càtedra Cuatroochenta d’Intel·ligència Artificial, Salut i Benestar.

La Càtedra de Bretxa Digital i Territori de l’UJI té com a objectiu orientar polítiques i accions perquè ningú al medi rural es quede enrere en la gran transformació tecnològica i actitudinal que vivim. Fruit de la col·laboració entre l’UJI i la Direcció General de la Lluita contra la Bretxa Digital de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, la Càtedra desenvolupa accions d’investigació, formació i difusió per a avançar cap a una inclusió plena: més justa, accessible i democràtica dels diversos espais del territori valencià.

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: