Sanitat licita per 3,8 milions d’euros tres nous equips per tractar pacients amb càncer de mama durant la cirurgia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat a la Plataforma de Contractació la licitació de tres nous acceleradors d’electrons mòbils per al tractament de pacients amb càncer de mama a través de la tècnica de radioteràpia intraoperatòria.

El pressupost de licitació dels tres equips puja a 3,8 milions d’euros, i se n’instal·larà un a cada província, en concret a l’Hospital Clínic de València, Hospital General d’Elx ia l’Hospital Provincial de Castelló. Així mateix, el termini de licitació per a la presentació dofertes és de sis mesos.

L’adquisició d’aquests tres equips permetrà estendre la tècnica de radioteràpia intraoperatòria per al tractament de càncer de mama a la xarxa pública del sistema sanitari valencià. És una tècnica que permet a determinats pacients rebre tot el tractament radioteràpic que necessiten en una única dosi durant el mateix procés de la intervenció quirúrgica.

A la Comunitat Valenciana es podran beneficiar d’aquest tipus de tractament més de 400 dones. La tècnica consisteix a administrar una dosi a la zona del tumor durant l’operació quirúrgica, de manera que les pacients reben tot el tractament en una única fracció, cosa que redueix el risc de toxicitat i el temps total de tractament.

D’altra banda, aquesta nova tècnica permet un salt tecnològic important en l’administració de tractaments radioteràpics en pacients oncològics, ja que s’empra també en pacients amb altres tipus de patologies com és el càncer de pàncrees o el sarcoma i en tumors ginecològics. Gràcies a aquesta nova tècnica s’aconsegueix un control més gran de la malaltia en disminuir el nombre de tractaments i minimitzar els efectes secundaris, i es millora tant l’eficiència del nostre sistema sanitari públic com la qualitat de l’atenció prestada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: