Oltra: “El Sistema Públic Valencià de Serveis Socials s’ha convertit en un potent motor econòmic que genera més de 27.000 llocs de treball”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Otra, ha destacat que el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials s’ha convertit en un “potent motor econòmic” que genera “més de 27.000 llocs de treball qualificats, estables, no deslocalitzables i ben remunerats. Quantes grans empreses tenen aquest nombre de treballadores i treballadors?”.

La vicepresidenta s’ha referit a la “inversió en polítiques socials de la Generalitat” que, a més de configurar un sistema d’atenció a les persones “com a quarta pota de l’Estat del Benestar”, genera una “economia neta i una feina qualificada”.

La vicepresidenta ha inaugurat el VIII Congrés Estatal d’Educació Social que ha organitzat a València el Consell General de Col·legis Oficials d’Educadores i Educadors Socials, on ha assegurat que la Comunitat Valenciana s’està convertint des de fa uns anys “en referència a les polítiques socials per a altres comunitats autònomes i pel conjunt d’Espanya”.

Oltra s’ha referit al paper “fonamental” de les educadores i educadors socials en la construcció del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i, especialment, en el desenvolupament efectiu de la llei de Drets i Garanties de la Infància i l’Adolescència i de la llei de Serveis Socials Inclusius, “sobretot quant a l’atenció a nenes, nens i adolescents, i també a la joventut valenciana”.

En la seva intervenció, la vicepresidenta ha assenyalat que tant en aquests àmbits com en l’acompanyament a la vida adulta, la tasca dels professionals de l’educació social és “essencial” en la construcció d’una ciutadania “solidària i inclusiva”, que resulta cada cop més necessari “en temps d’angoixa”.

Oltra ha reconegut “l’esforç de tot el sector de l’educació social” per atendre les demandes de la població més necessitada a què “heu acompanyat, escoltat i auxiliat en aquests dos anys de pandèmia”, que han posat de manifest “la vostra alta dedicació, professionalitat i resiliència”.

Durant la inauguració la vicepresidenta també s’ha referit a l’impacte que està tenint la implantació de la Llei de serveis socials inclusius des del punt de vista de la intervenció dels equips d’atenció primària, i ha subratllat que, en aquesta nova llei, “totes les figures professionals tenen un pes específic important”, ja que posen en valor “el treball fonamental que l’educació social juga a l’àmbit dels serveis socials”.

En aquest sentit i per finalitzar, ha agraït al Col·legi Oficial d’Educadores i Educadors Socials ia la resta de col·legis professionals de Psicologia, Advocacia, Treball Social i Pedagogia i Psicopedagogia de la Comunitat Valenciana la participació “activa i fructífera” tants en els processos participatius de les diferents lleis impulsades en els darrers anys com, posteriorment, en els plans de formació adreçats a professionals.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: