El PPCS exigeix a Diputació i ajuntaments l’excepció a la prohibició de les cremes de restes agrícoles

El Partit Popular de la província de Castelló exigirà a Diputació i ajuntaments una excepció a la prohibició de cremes de restes agrícoles imposada pel PSOE a la seva nova llei 7/2022 de Residus i Sòls contaminats per a una economia circular. Un nou marc legislatiu que suspèn qualsevol crema que no estigués autoritzada amb anterioritat.

Davant del maltractament, la proposta del PPCS pretén “protegir els agricultors d’un nou càstig que arriba de mans del PSOE que, en lloc d’ajudar els que estan enfonsats en una crisi que dura dècades, els sotmet encara més amb nous marcs legislatius que estan portant a la desesperació molts professionals”.

Per això, ha explicat la portaveu adjunta del PPCS a Diputació, “exigirem a Diputació i ajuntaments que el Consell aprovi amb caràcter urgent una excepcionalitat a la norma que doni alè als qui es deixen la vida al camp”. “elevarem la demanda a les Corts amb la presentació d’una Proposició No de Llei (PNL) que garanteixi que els nostres agricultors no es veuen trepitjats encara més per una llei que no reconeix la realitat del camp”.

Tal com detalla Pallarés, “la Generalitat VAlenciana ha d’interpretar la normativa per establir límits a l’extensió de les prohibicions perquè la manca de posicionament està generant un malestar absolutament injust”. I per això, a les propostes que el PPCS elevarà a tots els nivells, “també sortirem al carrer per canalitzar aquesta problemàtica que afecta milers i milers de castellonencs amb una recollida de signatures que acrediti la seva desesperació i demani solucions”.

Així mateix, des de Diputació, tal com ha assenyalat Pallarés, “sol·licitarem una línia d’ajudes per a la contractació de guardes rurals. Una figura demanada pels professionals que exigeixen més ajudes i menys càstigs”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: