Mollà: “La terminal tancada de descàrrega posa fi a les molèsties dels veïns del Port d’Alacant”

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat que la nova “nau tancada de descàrrega de granels posa punt final a les molèsties dels veïns del Port d´Alacant, a través d´una instal·lació que concilia l´activitat amb la sostenibilitat a més de ser factor clau per a la rendibilitat de la terminal”.

Durant una visita a aquesta nova infraestructura, que ultima les obres i estarà a ple rendiment al juliol, Mireia Mollá, acompanyada pel president de l’Autoritat Portuària d’Alacant, Julián López, ha assenyalat que la seva entrada en funcionament suprimirà les emissions de partícules pulverulentes derivades de la descàrrega a l’aire lliure.

En aquest sentit, Mollà ha explicat que “l´activitat portuària resulta important però havia de ser més sostenible i garantista per a la seguretat ambiental dels veïns; a partir d´ara continuarà contribuint al´economia del port, del conjunt d´Alacant i de la Comunitat Valenciana, des de la rendibilitat, però sense generar impactes negatius per a la ciutadania”.

Aquestes instal·lacions s’han construït després de la resolució de la direcció general de Canvi Climàtic de la Conselleria, que ordenava la seva creació als molls d’Alacant, en resposta a una demanda veïnal dels barris limítrofs que des de fa anys expressen el seu malestar per la contaminació ambiental ocasionada pels actuals moviments a cel obert.

El projecte ha tingut en compte al·legacions tant dels veïns com de grups ecologistes i de l’Associació de Consumidors i Usuaris, per tal d’assolir el màxim consens.

La nau compta amb una superfície d’uns 14.000 m² i una alçada de 26 metres, un espai que albergarà la maquinària necessària per al dipòsit, càrrega i descàrrega dels granels sòlids. Ha estat duta a terme pel grup Eiffage.

Compte amb un sistema d’aspiració-depressió i filtració a les naus, descàrrega de camions en zones cobertes, moviment de materials en cintes transportadores tancades, limitació de velocitat per als camions i el rentat de rodes, entre altres millores que la converteixen en una ” combinació perfecta” entre l’atenció a una demanda veïnal i l’activitat econòmica

Informació i Foto Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: