Agricultura revalida el lideratge en captació de fons per a la prevenció i la lluita contra les plagues amb 5,4 milions d’euros

La Conselleria d’Agricultura torna a repetir el seu lideratge en captació de fons per a la prevenció i la lluita contra les plagues amb 5,4 milions d’euros, d’acord amb el repartiment territorial aprovat per la Conferència Sectorial del ram.

La Comunitat Valenciana obté així el 52,5% de la dotació total prevista en aquesta partida, que puja a gairebé 10,3 milions per al conjunt de l’Estat. La consellera Mireia Mollà assegura que la partida “és un reconeixement a l’esforç inversor del departament autonòmic que va destinar 30 milions d’euros el 2021 a programes de recerca i lluita contra les plagues i la propagació”.

Mollà ha recordat que a les inversions de la Generalitat per a la compra de dispositius combinats de feromones i piretrines, per a la solta massiva de depredadors, per al subministrament de tractaments o per al desenvolupament de mètodes de lluita biològica, s’hi afegeix la construcció del nou centre de referència en lluita biològica de Caudete de las Fuentes amb un pressupost estimat de 14,5 milions d’euros.

Els 5,4 milions per a sanitat vegetal, juntament amb els 24,1 milions per als citricultors valencians, constitueixen les dues línies principals d’un repartiment de fons que suma un total de 36,6 milions d’euros per a la Comunitat Valenciana, a través de 12 capítols dimports.

De la dotzena de línies, destaquen també els prop de 3 milions d’euros del FEAGA per a la promoció del vi a tercers països; un sector exportador afectat per la invasió russa que necessita acompanyament per buscar operadors a nous mercats, així com el milió d’euros per a les parades temporals dels vaixells i els 1,3 milions del programa que fomenta el consum de fruita a les escoles.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: