Manises estrena la nova oficina de Turisme

Manises compta des d’este dijous amb una oficina de Turisme situada en l’antiga estació de Renfe de la localitat. L’edifici, en desús des de 2005, quan es va tancar la línia de rodalia entre València i Riba-roja de Túria, va ser cedit a l’Ajuntament en 2018 i ha sigut rehabilitat amb ajuda de la Diputació de València per al seu ús com a oficina turística.

La nova oficina de Turisme, situada fins ara en l’edifici L’Art, permetrà que el servei dispose de més espai i estiga en un lloc molt més visible, al costat de l’estació del metro de Manises, amb l’objectiu de fomentar el turisme en el municipi. Les obres han consistit en la rehabilitació de l’edifici i el condicionament com a nova oficina de turisme, més moderna i amb més serveis.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha participat en l’acte d’obertura de l’immoble acompanyat pel diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor, i durant la seua intervenció ha parafrasejat a Albert Einstein, “la creativitat és la intel·ligència divertint-se”, referint-se a la recent designació de Manises com a Ciutat Creativa de la UNESCO i també ha remarcat que “la ceràmica de Manises és un símbol únic de la localitat”.

El regidor d’Hisenda i Turisme, Ángel Mora, ha mostrat la seua satisfacció perquè el projecte veja per fi la llum. “És una gran inversió que impulsarà el turisme a la nostra ciutat, amb una ubicació estratègica molt més accessible i visible per a tota aquella persona que arribe a Manises”.

Per part seua, l’alcalde de Manises, Jesús Borràs, ha afirmat que “esta nova instal·lació és un impuls per al turisme de la localitat i una vitrina al món per a la nostra ceràmica i per als nostres recursos turístics”.

Dades històriques

L’estació, que té un gran valor històric social, artístic, arquitectònic i territorial, és un edifici rectangular de dos plantes, amb una superfície construïda de 305 m² per planta i conformat amb obra de fàbrica de rajola i maçoneria, i façana lluïda. La decoració ceràmica data de 1974 amb revestiments d’azulejería manisera en diferents punts i un sòcol que recorre l’exterior de tot l’edifici amb murals ceràmics que fan referència al ferrocarril.

La planta baixa tenia un ampli vestíbul on es trobava la sala d’espera, les taquilles, el magatzem i el gabinet de circulació, mentre que la planta superior estava destinada a l’habitatge dels ferroviaris que treballaven. L’origen de l’immoble es remunta a la inauguració del tram València-Manises el 1889, dins de la línia de ferrocarril València-Llíria.

L’emblemàtic edifici de l’estació de Renfe de Manises va ser cedit a l’Ajuntament el 2018 en un acord signat amb la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, en el qual s’especificava que seria el consistori l’encarregat de dur a terme les obres de rehabilitació i condicionament

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: