Els bombers de la Diputació de València comptaran amb una nova seu a Burjassot

El Pati dels Scala de la Diputació de València ha acollit este dijous la presentació del projecte de la nova seu del Consorci Provincial de Bombers de València, que se situarà en el municipi de Burjassot. Es tracta d’un complex de quasi 7.000 m² en el qual s’instal·larà un edifici d’oficines, el centre de comunicacions i control, i el parc de bombers amb la torre d’entrenament, a més dels espais comuns. El pressupost d’execució estimat supera els 23,5 milions d’euros.

“Amb esta nova seu aconseguim unificar en un únic lloc totes les dependències actuals i la logística del Consorci”, ha assenyalat Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació i presidenta del Consorci de Bombers, que ha destacat que es tracta d’un projecte “fruit del consens entre les diferents parts implicades, que comptarà amb totes les dotacions necessàries per a complir amb eficàcia el seu objectiu, i que a més serà un complex plenament sostenible. És, en definitiva, una aposta importantíssima per a millorar l’extinció d’incendis”.

Una de les claus de la futura seu és, sens dubte, la facilitat d’accés, ja que connecta directament amb la CV-30. “El ràpid accés per carretera és fonamental perquè reduirà el temps d’arribada a les emergències”, ha afegit Maria Josep Amigó.

Per part seua, l’alcalde de Burjassot i vicepresident de la institució provincial, Rafa García, ha manifestat la seua satisfacció “pel treball conjunt entre l’ajuntament i el consorci per a fer realitat un edifici modern i multifuncional, dotat de tot el necessari i ben comunicat”. En la mateixa línia, el gerent del Consorci Provincial de Bombers, Josep Ballester, ha volgut “agrair a totes les administracions l’esforç realitzat en els últims anys i el consens al qual s’ha arribat”.

Està previst que a la fi d’any comence la licitació del projecte, el termini d’execució del qual estimat és de dos anys.

Instal·lacions

L’edifici d’oficines, amb el qual s’unifiquen les dos seus administratives que existixen actualment, està format per sis plantes. A més dels espais de treball, compta amb una sala d’actes, una sala d’exposicions, aules de formació, vestuaris i menjador.

Quant al centre de comunicacions i control, de dos plantes d’altura, acull la sala de control, la sala de crisi i les sales de descans per al personal. Finalment, el parc de bombers es distribuïx en tres plantes. Destaca la torre d’entrenament de 10 nivells que al seu torn connecta amb el pati d’entrenament i l’hangar. Compta també amb gimnàs i amb les sales de descans per als propis bombers.

Reunió urgent per a reforçar els recursos contra incendis

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha aprofitat l’acte de presentació del projecte per a anunciar una reunió, durant la setmana vinent, amb el Consorci de Bombers, Medi Ambient i la resta de departaments relacionats, “amb la finalitat de reforçar els recursos necessaris en la prevenció i extinció d’incendis amb les consignes que marquen els professionals en la matèria”.

Gaspar ha reivindicat a més el paper dels bombers de la Diputació, “que representen un motiu d’orgull per a tota la casa”.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: