L’IVAJ actualitza la informació sobre les normes de salut pública en les activitats de lleure educatiu de cara a l’estiu

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha actualitzat la informació facilitada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública sobre les condicions d’aforament, distància i grups de convivència en les activitats de lleure educatiu, organitzades tant per les administracions com per les entitats o associacions juvenils d’educació no formal.

Aquesta informació s’emmarca dins de les mesures de salut pública en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Així, queda establert que en les instal·lacions interiors o exteriors on es desenvolupen aquestes activitats no es podrà superar el 50% del seu aforament.

Les activitats hauran de realitzar-se en grups de fins a un màxim de 20 persones a l’aire lliure i de 10 persones en interior, a més de la persona monitora en ambdós casos.

Aquest apartat és d’aplicació tant a les escoles d’estiu, els campaments urbans, albergs juvenils, campaments així com totes les activitats emmarcades dins de l’oci educatiu i educació en el temps lliure.

Així mateix, l’aforament recomanat per dormir dins les tendes de campanya dels campaments, mentre es tracti d’activitats de lleure educatiu i educació en el lleure és aplicable el 50%.

El màxim permès a les zones comunes dels albergs juvenils pot ser de fins al 75% d’aforament, mentre que en els campaments, l’aforament màxim permès és d’un 50% a les zones comunes respecte de l’total.

Les persones participants en activitats es consideren grups de convivència estable definit com a grup estable de nenes, nenes i joves amb les seves monitores o monitors, en el marc de el qual les persones que formen part de el grup poden socialitzar i jugar entre si, sense haver de mantenir la distància interpersonal de manera estricta, utilitzant mascareta higiènica a partir dels 6 anys.

Així mateix, l’IVAJ posa a disposició de les entitats de lleure educatiu de la Comunitat Valenciana els protocols i materials facilitats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: