La Conselleria de Mobilitat llança la setmana que ve el bitllet senzill QR per Metrobus

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va llançar la setmana que ve, concretament el 31 de maig, el bitllet senzill QR per a les línies d’autobús de Metrobus.

“Així, a partir de juny, es podrà adquirir, a través de l’aplicació ‘E-mòbil-ity’, el bitllet senzill per a qualsevol origen i destí de l’àrea metropolitana de València a el mateix cost que en efectiu”, ha anunciat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya en la seva visita a Llíria, en què ha estat acompanyat pel director de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez.

“A través d’l’ús del mòbil, que gaudeix d’una àmplia presència en la major part de la població -ha assegurat Espanya-, facilitem el pagament i acostem als valencians i valencianes una opció de compra més sostenible i segura”.

“En aquest sentit, la Generalitat continua avançant en la millora de la mobilitat amb projectes com les noves llançadores entre els principals polígons industrials i la ciutat de València; l’augment de el nombre de línies que connecten els municipis de l’àrea metropolitana, o la implantació de l’ Bono10, que suposa un estalvi mitjà de el 30% per a les persones usuàries “, ha recordat el màxim responsable de Política Territorial.

“Ara -ha continuat el conseller-, fem un pas més i es millora, a més de l’accés, l’accessibilitat a el sistema de transport públic, ja que la nova aplicació incorpora la possibilitat d’adquirir els títols mitjançant la veu, un aspecte que facilitarà la compra a les persones amb discapacitat visual o auditiva “.

Transició digital a la mobilitat

Amb aquesta iniciativa, la ATMV s’adapta a les noves plataformes de pagament i avança en la digitalització de el sistema de transport públic, “una pedra angular per a la seva potenciació”, -ha afirmat el conseller-, i s’alinea amb la transició digital, ” un dels vectors de transformació de la Unió Europea “, i amb les línies d’actuació de l’Estratègia de Mobilitat de l’Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Durant les primeres setmanes, les persones usuàries de el nou sistema hauran de mostrar el bitllet comprat (QR dinàmic) a les i els conductors i, posteriorment, s’instal·laran noves validadores que facilitin la lectura d’aquest i que permetin implantar tant el bitllet senzill com el Bo 10 de Metrobus.

Aquesta nova forma de pagament s’ha aconseguit amb una col·laboració entre la ATMV, l’empresa de l’app Passgo, la Universitat Politècnica de València i l’empresa de xarxa de vendes de l’Autoritat, Logista.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: