Les oficines Tourist Info de Quesa i Anna reben el Premi d’Innovació de Turisme Comunitat Valenciana

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a les Tourist Info d’Anna i Quesa l’IV Premi a la Innovació en la Xarxa Tourist Info pel seu projecte ‘Senyalització turística intel·ligent en la Mancomunitat de la Canal de Navarrés’.

Colomer ha ressaltat que “el lliurament d’aquests premis a la innovació a les oficines de turisme d’Anna i Quesa és un exemple d’avanç en la interacció amb el que ve de fora” i ha reconegut “el gran treball realitzat en plena pandèmia”.

“Anna i Quesa han lluitat pel futur i l’esperança amb un projecte d’innovació per posicionar millor els recursos d’aquesta comarca, facilitant als viatgers trobar a través de la tecnologia l’experiència de la comarca”, ha assegurat.

El responsable de Turisme ha recordat que “l’ús de la tecnologia és, a hores d’ara, fonamental, però la intel·ligència i la innovació també va de valors i de col·laboració”.

El projecte ‘Senyalització turística intel·ligent en la Mancomunitat de la Canal de Navarrés’ incorpora elements tecnològics que donen suport a nous canals d’atenció a l’turista, reforçant la creativitat, l’accessibilitat i la sostenibilitat.

Així, compta amb una plataforma permet planificar i compartir viatges a La Canal de Navarrés, crear el seu pla de viatges pel territori i compartir-ho a través del mòbil o la gestió de la senyalització turística mitjançant l’ús de tecnologies de la informació per a la consulta de l’oferta turística a tota la Mancomunitat de la Canal de Navarrés.

Aquest projecte s’articula sota el paraigua de la Xarxa de destinacions turístiques intel·ligents de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTI-CV), on la Canal de Navarrés ha arribat al màxim nivell de desenvolupament.

Pla Dinamització de la Canal de Navarrés

El president de Turisme ha aprofitat la seva visita a Anna per signar amb la presidenta de la Mancomunitat La Canal de Navarrés, Carolina Més, i el diputat de Turisme de València, Jordi Major, el conveni de col·laboració per impulsar el Pla de Dinamització i Governança Turística de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés per 2021.

Colomer ha destacat “la tasca realitzada a través dels plans de dinamització i governança turística” i ha agraït “la predisposició de totes les institucions per unir-se i apostar per projectes comuns”.

Cal assenyalar que mitjançant el conveni subscrit impulsaran actuacions dins el Pla de Dinamització i Governança Turística per augmentar la qualitat dels serveis turístics del territori, posar en valor els recursos, diversificar l’oferta i sensibilitzar i implicar la població i agents locals en la cultura de la qualitat turística.

El cost total màxim d’execució de les actuacions ascendeix a 300.000 euros, dels que Turisme Comunitat Valenciana aportarà 100.000 euros. El Pla compta amb finançament a parts iguals per les entitats subscrites en aquest conveni (Turisme Comunitat Valenciana, el Patronat Provincial de Turisme de València i la Mancomunitat de la Canal de Navarrés).

En el Pla estan implicats els municipis de Bicorp, Quesa, Navarrés, Bolbaite, Xella, Anna, Estubeny i Millars.

Visita a Bolbaite

El responsable de Turisme també ha visitat el municipi de Bolbait, on l’alcaldessa de la localitat, Carolina Més, li ha mostrat la iniciativa Inventrip, una eina de senyalització intel·ligent que permet als turistes de forma gratuïta conèixer en profunditat l’oferta turística de la comarca.

A més, Francesc Colomer acompanyat per l’alcaldessa, ha visitat la zona recreativa del riu Bolbaite, un dels principals atractius turístics de la localitat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: