Les festes de Santa Quitèria superen el seu equador a Almassora

Les festes de Santa Quitèria superen hui el seu equador a Almassora després de l’èxit del primer tancament de salvatges sense restriccions i també al no comptar amb ferits greus en les quatre primeres jornades taurines. A més, la programació del dia inclou un tancament infantil de carretons embolats, dos concerts i una desfilada de moda al carrer. Així, el municipi ja ha realitzat 71 activitats de les 113 establides al llarg de les festes patronals.

Quant a l’àmbit taurí, la plaça Major acollirà a les 18 hores, en un primer torn, l’eixida de ‘Frivolito I’, l’exemplar de Germans Tornay patrocinat per les penyes Sant Roc, El Duro, K-Nut, El Desfase, La Kolva, La Trama, La Priva, La Trieka i La Treba. I, en segon torn, la reina María Gonell Esteve i la seua cort d’honor podran contemplar des del mateix lloc l’eixida de ‘Lesionado’, un bou de la ramaderia Jandilla i finançat per les associacions Els Vint, La Brusa, La Colla, Els Casats, L’Aberració, Galbana, L’Estocà, El Roser, La Tribu, Tots Tancats i La Kalaña.

Així mateix, els salvatges prendran el relleu a l’entrada i prova de vaques de la ramaderia Hermanos Bellés, de Torre d’En Besora, que passaran a les 13 hores pels carrers Sant Marcos, Santa Quitèria i Trinidad. Per tant, a les 23 hores, com és habitual, tindrà lloc la concentració de penyes i colles a la Casa de la Cultura i, una vegada desfilen acompanyades de la xaranga per la Vila, començaran els bous embolats.

Per part seua, una vegada acaben els bous per la Vila de la vesprada, els menors podran gaudir a les 19.30 hores d’un tancament infantil de carretons embolats patrocinat per la Associació de Penyes Taurines d’Almassora (APTA) que recorrerà els carrers del recinte taurí. Addicionalment, a la mateixa hora, esdevindrà l’actuació musical de ‘El Showman del Serrucho’ del dj Guillermo en la plaça Botànic Calduch.

La programació cultural continuarà a les 19.45 hores amb una nova edició de la desfilada ‘Moda al carrer’, organitzat per Sheila Despriet, situat en la plaça Pere Cornell. “L’objectiu de la passarel·la és promocionar el comerç local en mostrar confeccions de diversos locals del municipi” ha declarat el regidor de Comerç, Javier Martí. D’aquesta manera, les activitats conclouran a la una i mitja del matí amb la música de la nit del reggaeton en el Recinte Fester a les mans del dj Kensi Núñez.

Cal recordar que demà, 27 de maig, serà festiu local en coincidir enguany el diumenge amb el Dia de Santa Quitèria. Per tant, el veïnat d’Almassora podrà gaudir de les activitats programades del divendres. En aquest sentit, a les 12 hores tindrà lloc en la plaça Santa Teresa el segon dia del concurs Ecopeña en el qual les penyes podran reciclar el cartó, vidre i plàstic produït durant les festes. Conjuntament, la ciutadania disposarà de la sessió de vesprada taurina de la ramaderia Hermanos Asensi, d’Orba (Alacant), a les 18 hores. A més, torna el sopar de pa i porta sense restriccions a les 21 hores.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: