La Universitat d’Alacant gradua els primers titulats en Relacions Internacionals, Gastronomia, Màrqueting i Mestre en Educació infantil des del campus d’Alcoi

El curs acadèmic 2018-2019 la Universitat d’Alacant implantava tres graus nous i estrenava campus universitari d’Alcoi. Es tracta de Relacions Internacionals, Màrqueting; Gastronomia i Arts Culinàries; i Mestre dEducació Infantil. A aquests graduats els espera un mercat laboral prometedor validat per la formació de prestigi i l’exclusivitat de ser els primers al mercat.

La UA és l’única universitat pública valenciana que ofereix el grau en Relacions Internacionals, cosa que el converteix en un dels de més demanda i amb la nota de tall per accedir-hi de les més altes. Amb 65 alumnes admesos i una llista despera de 97 persones a la formació exclusiva suneixen les pràctiques. Jorge Urbaneja, coordinador del Grau de Relacions Internacionals i del doble grau de Dret + Relacions Internacionals, informa que, aquests moments, “tenim un percentatge força alt d’alumnat fent pràctiques extracurriculars en institucions i empreses”, com és el Ministeri d’Afers Exteriors, l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i la Unió Europea (UE). Apunta Urbaneja que “és un alumnat molt dinàmic, molt interessat per aquest tipus d´estudis i molt acostumat a treballar en entorns multiculturals, amb capacitat d´adaptació”. De fet, són estudis que es distingeixen per atraure alumnat estranger, ja que “entre el 15% i el 20% són alumnes estrangers”. El doble grau Dret + Relacions Internacionals, amb la nota de tall més alta a la UA, ha admès 63 estudiants i en té 117 en llista d’espera.

Amb un pla marcat per la transversalitat a les assignatures, multitud de destinacions on poder fer les pràctiques i la realitat d’emprar-se abans de graduar-se, Gastronomia i Arts culinàries demostra la seva bona salut i el millor pronòstic. En parla la llista d’espera per accedir a una de les 75 places ofertes i els 60 estudiants, un 60% sobre el total d’aquesta primera promoció, que es titulen. Aránzazu Valdés, coordinadora, concreta que “alguns ja estan treballant perquè els van contractar on han fet les pràctiques, de manera que estan compaginant feina amb estudis. Per aquest motiu encara no els han pogut finalitzar. El seu èxit és mèrit de l’alumne, per la seva capacitat i actitud, i del grau, pels coneixements que ensenya”. Valdés destaca la bona relació que manté el grau amb els empresaris agroalimentaris i de la restauració, “que han estat col·laborant molt activament”, i amb l’Ajuntament de Dénia, interessat a ser campus amb aquests estudis a la localitat.

“Una de les poques universitats que ofereix el grau en Màrqueting, adscrit a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, és la UA. Comença sent comú a ADE en primer i segon curs, cosa que permet tenir els estudis simultanis a un percentatge de l’alumnat”, assenyala la seva coordinadora, Josefa Parreño. Amb gran acceptació per part de l’alumnat, ofereix 75 places, ja cobertes, i amb llista d’espera oberta. Són 35 els estudiants que finalitzen el grau en primera promoció. També des del món empresarial es demana aquest perfil professional. “Els 35 han fet pràctiques curriculars a empreses i més de la meitat s’han quedat a ampliar les seves pràctiques amb les de tipus extracurriculars”, concreta. Algunes d’aquestes empreses són Districte Digital, L’alacantina (Grup IDEX), Juinsa o Planeta Hort. Com a docent en aquest grup Parreño ha destacat el seu “alt grau de satisfacció atesa la qualitat de l’alumnat i la seva gran implicació. Així mateix, l’estudiantat també ha mostrat una gran satisfacció amb el pla d’estudis i els resultats obtinguts, atorgant-los a aquests ítems, a l’últim informe de qualitat, una puntuació de 5 sobre 5”.

El campus universitari a Alcoi començava el 2018 amb la Unitat didàctica a Alcoi i el grup d’alumnes de Mestre en Educació Infantil, el setè, que venia a sumar 50 places, aquesta vegada en valencià com a llengua d’impartició, a les 310 que s’oferten a la Facultat d’Educació del campus de Sant Vicent del Raspeig. Com que es tracta d’uns estudis que generen de forma tradicional llista d’espera s’hi afegeix el 10% de places de més, permeses per l’ANECA i cobertes cada any, indica Francisco Torres Alfosea, vicerector d’Estudis, Qualitat i Llengües. Inés Lozano Cabezas, vicedegana d’Educació Infantil, corrobora que “ara mateix som el tercer grau de la UA amb la llista d’espera més extensa”. “A l’alumnat d’Alcoi se’l cuida moltíssim des d’aquí perquè són un grup més de la nostra facultat”, incideix Lozano Cabezas. Aquest tracte especial inclou oferir-los la llista completa dels col·legis públics per fer les seves pràctiques, no només els de la zona de l’Alcoià; disposar dels serveis de biblioteca vinculada a la Facultat; oferir-los la totalitat d’assignatures optatives, gestionant el canvi de grup si us interessa alguna assignatura que no s’imparteix a Alcoi.

Informació i Foto: Universitat alacant

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: