La Universitat d’Alacant capta més d’1,7 milions d’euros per impulsar iniciatives de I+D

La Generalitat, a través de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), ha concedit més de 1.770.000 euros a la Universitat d’Alacant (UA) per impulsar iniciatives de R+D+i, en el marc de la convocatòria de ajudes en concurrència competitiva corresponent al 2022. L’AVI ha resolt així quatre dels sis programes que integren aquests incentius amb caràcter anual per al desenvolupament i enfortiment del sistema d’innovació, que, en aquest cas, comprenen el finançament de desenvolupaments experimentals i proves pilot , la constitució d’unitats específiques d’innovació als centres generadors de coneixement, l’impuls de la Compra Pública Innovadora (CPI) i la promoció del talent al teixit productiu.

De les 17 sol·licituds presentades des de la Universitat d’Alacant, l’AVI ha acceptat vuit de les propostes, per la qual cosa hem aconseguit una taxa d’èxit del 47%. En aquest sentit, la UA és la segona universitat de la Comunitat Valenciana que més fons ha captat a la convocatòria de 2022 només per darrere de la Universitat Politècnica de València”, destaca el vicerector de Recerca de la UA Juan Mora.

Segons la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica Mª Jesús Pastor, “els grups de recerca de la UA tenen un potencial enorme d’innovació. Hem de continuar impulsant la participació en aquests programes d’ajuts a la innovació per millorar encara més la transferència efectiva a la societat dels resultats de les investigacions desenvolupades al nostre Campus”.

Propostes concedides

De les 17 propostes concedides al programa de Valorització, transferència i explotació de resultats d’R+D, la UA ha captat 1.070.904 d’euros per als projectes “Valorització de subproductes agroalimentaris de la pinya per a l’obtenció de compostos antioxidants i el posterior incorporació a polímers per a aplicacions d’envasament actiu per a aliments”; “Desenvolupament d’envasos actius a partir de carbó activat obtingut de residus de biomassa”; “Dispositiu per a la intensificació amb ultrasons en processos de flux de la indústria agroalimentària i farmacèutica”; i “Millora de la valoració funcional i monitorització de la columna lumbar mitjançant intel·ligència artificial”.

A la línia dedicada a potenciació d’unitats científiques de desenvolupament de tecnologies i difusió del coneixement, la UA ha aconseguit suport per a la creació, manteniment i enfortiment de l’UCIE Ars Innovatio amb 314.820 euros.

Així mateix, al programa de promoció del talent, l’AVI ha resolt una ajuda de 289.290 euros per a la contractació d’un total de dos agents d’innovació a la universitat alacantina.

Finalment, al programa d’accions complementàries per a l’enfortiment del sistema valencià d’innovació destaca “Technology Transfer Days. Accions de promoció de la transferència entre generadors de coneixement i empreses” de la Universitat dAlacant amb la màxima puntuació i una dotació de 96.778 euros.

Informació i Foto: Universtiat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: