L’Ajuntament de Borriana emet el bàndol de la Misericòrdia 2022 amb les mesures per als locals i les activitats de les penyes i agrupacions

L’Ajuntament de Borriana ha emès el bàndol que estableix la normativa en relació amb les activitats que realitzin penyes i agrupacions festives amb motiu de les properes festes de la Misericòrdia 2022 que se celebraran al municipi entre el 2 i l’11 de setembre.

El decret signat per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, conté les normes que pretenen “minimitzar i evitar causar perjudicis i molèsties a la població i garantir la seguretat de les persones i els béns”. A més, determina els terminis de presentació de sol·licituds per a les activitats de les penyes i grups.

El termini de presentació de les sol·licituds i impresos de les penyes i grups d’amics i amigues comença avui 1 d’agost i finalitzarà el 29 d’agost, inclòs, i s’ha de fer a través del model normalitzat disponible al tauler d’anuncis de la pàgina web municipal , així com a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

Les sol·licituds i impresos s’hauran de presentar, preferentment, a través de la seu electrònica de la pàgina web municipal, usant el procediment ‘Sol·licitud Festes de la Misericiordia 2022 (penyes/grups)’, que està disponible com a tràmit destacat a l’enllaç . Per a la seva presentació al Registre general de l’Ajuntament de forma presencial s’haurà de sol·licitar cita prèvia.

El bàndol recull les normes per a locals i casals per a la realització de dinars, sopars o porrats a la via pública, igual que per a la cessió de material municipal com tanques, per a les actuacions musicals, balls o similars a la via pública, per a les atraccions firals amb elements desplegables en via publica i, també, per a actuacions musicals, balls o similars a locals que ja disposen de llicència, o la normativa en matèria de contaminació acústica, entre altres qüestions.

Locals i casals

Les penyes i grups d’amics hauran de comunicar a l’Ajuntament la ubicació del local on es pretengui fer les reunions festives i prohibeix l’expedició de begudes alcohòliques a persones menors d’edat, així com a terceres persones amb finalitats lucratives, amb la finalitat d’evitar la competència deslleial als establiments comercials degudament autoritzats.

Als casals ocupats íntegrament per persones menors de 18 anys es prohibeix el simple fet de tenir o emmagatzemar begudes alcohòliques, sent decomissades les possibles existències per la Policia Local.

L’aforament màxim dels locals serà d’una persona per metre quadrat i han de reunir les condicions mínimes d’habitabilitat, seguretat i higiene i han de tenir extintors, servei d’aigua i llum elèctrica.

Pel que fa a l’horari per als locals, el decret d’Alcaldia estableix que les nits del diumenge 4, dilluns 5, dimarts 6 i dijous 8 de setembre es desconnectarà la música a les 1.30 hi el local haurà d’estar completament desallotjat i tancat a les 2 h. Mentre que les nits del divendres 2, dissabte 3, dimecres 7, divendres 9 i dissabte 10, es desconnectarà la música a les 3.30 hi el local haurà d’estar tancat a les 4 h.

Quant a l’horari per als dinars, sopars o porrats a la via pública, les taules, cadires i qualsevol altre tipus d’instal·lacions o elements mòbils no podran treure’s a la via pública fins a les 12h del migdia i hauran d’estar recollides a les 16h al cas dels menjars. Per als sopars, no es podran treure fins a les 20 hi haurà d’estar tot recollit a les 24 hi deixar la via pública on s’hagi celebrat en perfectes condicions de neteja abans del tancament.

Tanques

Sobre la cessió de tanques, el document municipal indica que cal sol·licitar a l’Ajuntament, que en cedirà l’ús segons disponibilitat, i també exposa que no cedirà cap entarimat o similar, atès que no disposa de material suficient per a totes les penyes i agrupacions.

Actuacions musicals i balls a la via pública

Si les penyes o col·lectius pretenen realitzar algun espectacle musical, ball, discomòbil o similar, l’horari fixat de les nits de diumenge 4, dilluns 5, dimarts 6 i dijous 8 és desconnectar la música a les 1.30h i del tancament del local a les 2h, mentres que les nits del divendres 2, dissabte 3, dimecres 7, divendres 9 i dissabte 10, l’horari serà fins a les 3.30h i el tancament a les 4h.

En relació amb les xarangues, batucades i altres actes de característiques similars a la via pública, no podran dificultar o obstruir la circulació i els horaris seran fins a la 1.30h les nits del diumenge 4, dilluns 5, dimarts 6 i dijous 8, i fins i tot les 3h les nits del divendres 2, dissabte 3, dimecres 7, divendres 9 i dissabte 10 de setembre.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: