La regidoria de feminisme de l’Ajuntament de Castelló ‘forma’ els mesons de la Magdalena per informar i sensibilitzar contra agressions masclistes

La Regidoria de Feminisme ha iniciat una formació per a les empreses adjudicatàries dels mesons de Temàtica Vinícola, de la Tapa i la Cervessa, de Temàtica Taurina, la Fira de Food Trucks i el Mercat Artesanal per informar i sensibilitzar contra les agressions masclistes i treballar conjuntament per unes festes lliures d’agressions sexistes durant la Magdalena, que comença aquest dissabte a la ciutat.

La regidora de Feminisme, Verònica Ruiz, ha destacat que “aquesta formació donarà pautes d’actuació als mesoners per detectar i procedir en cas de qualsevol tipus d’agressió sexista a les seues instal·lacions, que són punts de gran concentració de persones durant les festes de la ciutat, i se’ls aportaran recursos per fer ben visibles els seus punts violeta”. “Uns punts violeta necessaris per a gaudir d’una Magdalena lliure de violències masclistes, perquè totes tenim dret a gaudir de la Magdalena sense conductes abusives”, ha assenyalat la regidora.

La formació del Servei d’Igualtat d’Oportunitats posa el focus en, primer, detectar possibles agressions masclistes, i després, com abordar-las, per acompanyar a la víctima i derivar-la als serveis especialitzats. L’objectiu és sensibilitzar al públic contra les agressions sexistes, i informar sobre els diferents tipus d’agressions, no verbals, verbal, assetjament físic, agressió sexual o violació, i com actuar en cada cas, a més d’oferir atenció. Per això, caldrà que els punts violeta estiguen ben senyalitzats en llocs ben visibles i en tot el recinte, amb una persona de referència.

A més, Feminisme, en coordinació amb el Patronat de Festes i la Policia Local, tindrà quatre punts violeta distribuïts per la ciutat durant les festes de la Magdalena, ubicats a places Maria Agustina (cantonada amb Subdelegació del Govern), Hort dels Corders (davant de Menador) i Violant d’Hongria (cantonada amb Maestro Ripollés), estrenant punt violeta al recinte de concerts.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: