La rectora de l’UJI demana una «solució integral i definitiva» per a restablir la qualitat del servei de Rodalia

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha demanat celeritat per a resoldre les incidències que en aquests moments afecten a la línia C6 de Rodalia i, sobretot, una «solució integral i definitiva que permeta restablir la qualitat del servei ferroviari de Rodalia, essencial per a garantir el desplaçament diari al campus de centenars de persones de la nostra comunitat universitària».

Alcón ha traslladat per escrit al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana el malestar dels usuaris universitaris, tant estudiantat com professorat i personal d’administració i serveis, davant els problemes que estan patint coincidint amb el període d’avaluació del primer semestre. En aquest sentit, ha demanat que s’agilitzen les actuacions per a recuperar les freqüències prèvies i s’amplie el servei d’autobusos quan siga necessari, especialment en franges horàries d’alta demanda.

En el seu escrit, ha insistit que «més enllà de la resposta a una situació conjuntural, des de l’UJI també reivindiquem una solució integral i definitiva als problemes estructurals que han minvat la qualitat del servei de Rodalia en els últims anys i, per això, demanem que s’augmenten les freqüències de pas, es reduïsquen els temps de trajecte i s’eviten cancel·lacions i retards en una línia ferroviària bàsica per a garantir la mobilitat sostenible cap a la Universitat Jaume I».

Així mateix, la rectora de l’UJI també ha aprofitat per a sol·licitar a la ministra Raquel Sánchez que les millores estructurals que planifique el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per a la xarxa de Rodalia contemplen la connexió amb les comarques del nord de la província.

A més, ha enviat una altra carta al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, perquè done suport a les reivindicacions de la Universitat Jaume I davant el Ministeri. En eixe sentit, la rectora Eva Alcón ha recordat que «el transport públic, i concretament el servei de trens de Rodalia, és fonamental per a garantir una connexió òptima de la Universitat Jaume I, la universitat pública de Castelló, amb el seu entorn d’influència i afavorir una mobilitat més sostenible».

Informació i Foto: UJI

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: