La Diputació d’Alacant incrementa un 40% el pressupost de l’àrea de Desenvolupament Econòmic per fer front al COVID

La Diputació d’Alacant destinarà aquesta anualitat un total de 17,8 milions d’euros per afavorir el dinamisme econòmic i empresarial del territori i ajudar els municipis i els sectors productius de la província a fer front a la crisi de COVID. L’àrea de Desenvolupament Econòmic gestionarà aquest important muntant, que s’ha incrementat més d’un 40% respecte del 2021 i que es distribuirà a través de diferents partides i convocatòries de subvencions.

En aquest sentit, la institució tornarà a injectar aquest any nou milions d’euros, a través de romanents, autònoms, pimes, micropimes i professionals per minimitzar l’impacte econòmic de la pandèmia. Amb aquest objectiu també ha creat una nova línia de 959.000 euros, en aquest cas via pressupost ordinari, que anirà dirigida als oficis tradicionals i artesanals vinculats al món de la festa, com el de la indumentària.

“La Diputació d’Alacant vol ser, més que mai, motor de reactivació de l’economia i la generació d’ocupació a la nostra província”, ha assenyalat el president de la institució, Carlos Mazón, que ha destacat, en aquest sentit, que “en 2022 reforçarem els ajuts als sectors productius, especialment als més afectats per la pandèmia, per entre tots sortir de la crisi i situar la província en els nivells de creixement anteriors a la pandèmia”.

Entre les partides més destacades hi ha, a més, el Programa d’Ajuts a Ajuntaments per a la Realització de Fires i Esdeveniments Comercials -que se celebraran mantenint les mesures de seguretat i higiene vigents a cada moment-, dotat amb 700.000 euros, i el Pla de Ajuts a Ajuntaments a Matèria de Promoció Econòmica, que passa de 300.000 a 320.000 euros.

Especialment rellevants també són la convocatòria de subvencions per a la modernització de mercats municipals, que ascendeix a 225.000 euros, la destinada a projectes d’horts urbans, que arriba als 300.000 euros, o l’enfocada al foment de l’agricultura i el sosteniment del medi rural, que s’ha incrementat un 20%, fins a 180.000 euros.

La col·laboració amb els consells Reguladors amb Denominació d’Origen o Indicacions Geogràfiques Protegides continuarà sent una altra de les prioritats al llarg del 2022. Per això, la Diputació invertirà més de 130.000 euros en l’impuls, promoció i difusió de productes com els Vins d’Alacant , els Nespres de Callosa d’en Sarrià, el Raïm de Taula Embossat del Vinalopó, les Cireres de la Muntanya, els torrons de Xixona i Alacant, el Dàtil i la Granada Mollar d’Elx, el Tomàquet de Mutxamel, la Carxofa de la Vega Baixa, la Breva d’Albatera o les Begudes Espirituoses.

A més, la institució mantindrà el seu suport als sectors productius del territori mitjançant diferents subvencions que inclouen 50.000 euros per a la millora de la competitivitat del sector del metall, 26.500 euros per a la promoció de la indústria de catifes i moquetes, 15.000 euros per al foment de producció agrícola o 7.500 euros per a l’estímul del sector del marbre.

En aquest exercici, també se seguirà treballant al costat de les Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la província -Alacant, Oriola i Alcoi-, a les quals se’ls injectaran diferents ajudes per dur a terme projectes com un Pla de Suport a la Xarxa de Vivers d’Empreses, un Programa de Promoció del Comerç i la Indústria Local o una nova edició del certamen ‘Alacant Gastronòmica. Trobada d’Estil de Vida Mediterrània”.

Amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament i dinamisme del territori alacantí, es mantindran així mateix les aportacions al Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta -CREAMA- i al Consorci per al Desenvolupament Econòmic del Baix Segura -CONVEGA-, que rebran 120.000 i 130.000 euros, respectivament. A més, aquest últim percebrà 200.000 euros per al posicionament i impuls de la marca turística Vega Baja del Segura.

L’organització de campanyes informatives, la publicació de llibres, estudis i treballs tècnics, la convocatòria d’ajuts a entitats sense ànim de lucre per al foment dels sectors productius o la col·laboració amb entitats i associacions com APSA, a qui s’atorgaran 35.000 euros per al desenvolupament d’un pla de formació i ocupació per a persones amb discapacitat, o la Fundació EMPLEA, que rebrà 18.000 euros per posar en marxa un projecte d’inclusió laboral dirigit a col·lectius en risc d’inclusió social, són altres de les accions que l’àrea durà a terme aquest 2022.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: