La Generalitat i la FVMP col·laboraran en l’impuls de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes a través de la iniciativa Radio al carrer i una jornada de comunicació local

El director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, i el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicente Gil, han signat un conveni de col·laboració pel qual la Generalitat destinarà 25.000 euros per donar suport a iniciatives que impulsin la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV).

El conveni contempla la iniciativa ‘Radio al carrer’ que consisteix en quatre emissions de programes temàtics que es duran a terme en emissores locals de la Comunitat Valenciana, així com la celebració de la Trobada de Comunicació Local que se celebrarà al novembre.

Després de la signatura del conveni, el director general ha valorat “la relació estable” que es manté amb la FVMP, fonamentalment vinculada a activitats de la xarxa d’emissores XEMV que agrupa les ràdios públiques municipals de tota la Comunitat Valenciana, i que aquest any s’ha materialitzat a la signatura de dos convenis de col·laboració.

Rostoll també ha explicat que l’acord amb la FVMP assolit aquest dijous permet dur a terme la campanya ‘Radio al carrer’ amb actes com els ja celebrats a Petrer i Albal, per tal d’“apropar la ràdio a les places i als carrers més emblemàtics dels nostres pobles”.

Així mateix, ha assegurat que es treballarà en la millora de la comunicació local a través de la Trobada de Comunicació Local programada per al 5 de novembre, la primera edició de la qual es va celebrar el passat any com a experiència pilot.

Per part seua, Vicente Gil ha agraït l’aposta de la direcció general de Relacions Informatives per la Xarxa d’Emissors Municipals Valencians (XEMV) de la FVMP, i en concret “per la confiança, per compartir els objectius i el recorregut i per la finançament rebut per mitjà d’aquest conveni”.

Així mateix, Gil ha afirmat que des de la FVMP “volem posar en valor la Xarxa que agrupa les ràdio municipals públiques, ja que veníem d´una etapa fosca en què les emissores vivien en l´al·legalitat” i, en aquest sentit, s´ha referit al treball desenvolupat en els darrers anys “per donar-los no només la legalitat pertinent, sinó també tota una sèrie d’objectius que havíem marcat per la importància que té la XEMV en ser la ràdio municipal el mitjà més proper”.

Iniciativa ‘Radio al carrer’ i trobada de comunicació

El conveni subscrit aquest dijous preveu la realització de quatre emissions-programes temàtics per emissores locals seleccionades, segons la realitat i problemàtica territorial, que seran transmesos per totes les emissores que integren la XEMV. Dos dels quatre programes ja s’han realitzat a Albal i Petrer, i es preveu la realització de dos més a partir del mes de setembre.

Les sessions temàtiques seran sobre agricultura i despoblament; habitatge; mobilitat, cohesió territorial i medi ambient i memòria històrica.

Així mateix, durant el mes de novembre, la FVMP organitzarà i coordinarà una Trobada de Comunicació Local per abordar la relació entre els actors locals de la comunicació local a la Comunitat Valenciana.

La jornada cercarà generar un intercanvi de mirades entre actors dels mitjans de comunicació local amb comunicadors i comunicadores socials, estudiants i estudiants de carreres afins, organitzacions i institucions locals, per reflexionar sobre la situació dels mitjans locals i la seva relació amb la vertebració del territori.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: