La Generalitat destina 500.000 euros a ajuntaments per a plans especials de minimització dimpactes territorials

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha convocat ajuts per un total de 500.000 euros a ajuntaments de fins a 20.000 habitants per a l’elaboració d’instruments de planejament de minimització d’impactes territorials, que permetin regularitzar habitatges construïts en sòl no urbanitzable.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha explicat que la minimització té com a objectiu la regularització d‟aquests habitatges, així com el seu ús a través de Plans Especials de minimització d‟impactes territorials (PEMIT), que han de ser dissenyats i proposats pels ajuntaments dels municipis on s’ubiquen. Només es poden acollir a aquest procediment els habitatges completament acabats abans del 20 dagost de 2014.

Com ha assenyalat Torró, la minimització d’impactes territorials afecta una gran part del territori de la Comunitat Valenciana i mitjançant aquests ajuts es pretén fomentar l’activitat de planejament dels ajuntaments en subvencionar la redacció dels instruments urbanístics necessaris per a aquesta minimització.

La presentació de sol·licituds i la documentació requerida per a lobtenció de les subvencions es realitzarà a través de la Seu Electrònica de la Generalitat. El termini de presentació de les sol·licituds és de quinze dies hàbils comptats des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La minimització ve conformada per una sèrie de procediments que pretenen pal·liar, evitar o disminuir els impactes que han pogut produir alguns habitatges i activa una sèrie d’obres mínimes per evitar o, si més no, disminuir els efectes perniciosos que provoquen aquests habitatges, especialment, sobre els abocaments incontrolats als aqüífers.

En particular, ha d’incloure, preceptivament, un sistema de depuració d’abocaments de tota mena, que es pot agrupar per habitatges, uns espais destinats a la recollida regular de residus sòlids, un sistema viari que permeti un accés rodat segur a les edificacions i la adequada connexió del nucli dhabitatges amb la xarxa viària. Així mateix, si és possible des del punt de vista econòmic, tècnic i ambiental, la disposició dun sistema de subministrament daigua potable i denergia elèctrica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: