El POD introdueix les modificacions de Costes i Carreteres per a l’aprovació definitiva del Pla General de Castelló

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui el projecte de la versió definitiva del Pla d’Ordenació Detallada (POD) de Castelló, que introdueix les modificacions derivades de les determinacions de la Declaració d’Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica (DATE) del POP i dels informes emesos per les administracions públiques consultades, entre ells el de la Direcció General de Carreteres i el de la Direcció de la Costa i de la Mar, que, entre altres, introdueix suggeriments i observacions relatives a les afeccions i les delimitacions.

L’informe de la Direcció de la Costa i la Mar, a més de requerir la incorporació de consideracions en la documentació del POD, va instar l’Ajuntament a remetre’ls el document complet amb la incorporació de les mateixes i de les determinacions de la DATE. Per això, una vegada incorporades, la Junta de Govern Local de hui ha acordat també remetre el document complet al Servei Provincial de Costas, perquè aquesta administració emeta l’informe definitiu al POP. Després de rebre aquest document de Costes, el POD s’emportaria a ple per a la seua aprovació definitiva, per la qual cosa Castelló tindria el nou Pla General aprovat íntegrament després de més d’una dècada amb l’ordenament anul·lat per la justícia. El Pla General Estructural (PGE), que és l’altre dels documents que integra el Pla General al costat del POP, està en vigor ja des de mitjan gener d’enguany.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat “la importància dels avanços que estem donant en l’aprovació del nou Pla General, del qual ja estem en l’última fase de la tramitació i que serà una realitat en breu”. “Castelló disposarà per fi d’un ordenament urbanístic aprovat després de més d’una dècada amb l’anterior anul·lada en els tribunals i entrarà en vigor en un moment crucial per a la ciutat, per a ser el motor de dinamització, de generació de llocs de treball i d’oportunitats. Un document estratègic que promourà l’ús racional, sostenible i realista del sòl, buscant la cohesió de la ciutat i projectant un Castelló més verd, integrador i amable”, ha apuntat l’alcaldessa.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha recordat que Castelló ja compta amb el Pla General Estructural, que va ser aprovat al desembre del passat any i va entrar en vigor al gener d’enguany. “Un document que va restablir el marc legal urbanístic i que defineix el Castelló dels pròxims 20 anys, dissenyat baix criteris de sostenibilitat”, ha destacat.

Per part seua, el segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, ha manifestat que “Castelló està a punt de comptar ja, per fi, amb un nou model urbanístic a la ciutat que ens permetrà adequar-la i ordenar-la amb criteris de salut ambiental i de sostenibilitat territorial, i que impulsarà els nostres sectors amb una mirada integradora, de cohesió de barris i que deixa de costat les especulacions del passat”. Garcia també ha assenyalat que l’eix prioritari en la configuració del Pla General passa per millorar el benestar i la qualitat de vida del veïnat de Castelló.

“Estem fixant el rumb per a caminar cap a un model de ciutat sostenible i compacta adaptada a la lluita contra el canvi climàtic. El nou Pla d’Ordenació Detallat reforça la protecció del nostre paisatge i el cinturó d’horta, incloent-hi mesures en totes les unitats d’execució que contribuïsquen a la integració paisatgística”, ha destacat el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro, qui ha ressaltat que el pla reconcilia a la ciutat amb el seu entorn natural i aposta per la regeneració i la rehabilitació del parc immobiliari més degradat.

Informació i Foto: Ajunament de Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: