La Diputació de Valencia distribuïx 1,9 milions d’euros en ajudes per al centenar de municipis turístics valencians

La Diputació de València distribuirà prop de dos milions d’euros entre els 101 municipis turístics de la província, en el marc del Fons de Cooperació Municipal en el qual participa la Generalitat al costat de les diputacions de València i Castelló, que compta amb un apèndix per a pobles en risc de despoblació i un altre per a dinamitzar l’economia d’estes localitats considerades turístiques.

Esta línia específica d’inversió queda recollida en l’article 3 del Decret 142/2020 i va ser aprovada en el ple celebrat per la Diputació el passat 7 de juliol. La institució repartirà 1.880.172,40 euros entre els municipis turístics de la província, la mateixa quantitat que aporta la Generalitat a les localitats valencianes de manera incondicionada. És a dir, les transferències arribaran als ajuntaments per a finançar globalment activitats i serveis que decidiran els propis consistoris en funció de les competències assumides.

El diputat de Turisme, Jordi Mayor, explica que les ajudes “arribaran de manera àgil i eficaç als ajuntaments i funcionen com les del Fons de Cooperació, podent-se destinar a inversió i despesa corrent, amb una quantia major que les anteriors subvencions turístiques i amb menys burocràcia”. A més, “l’essència d’esta línia d’inversió respecta l’autonomia municipal que és l’eix sobre el qual es mou i gestiona la Diputació, sent els alcaldes i alcaldesses els que finalment decidiran les actuacions que es financen amb estos diners en resposta a les necessitats dels seus pobles”, afig el responsable provincial de Turisme.

L’aportació de 1,9 milions d’euros se suma als 1,6 milions assignats per la Diputació als municipis en risc de despoblació i als 60 milions que la corporació valenciana ha repartit enguany entre les 266 localitats valencianes en el marc del Fons de Cooperació Municipal, el triple de la quantitat destinada pel Consell a la província en este programa conjunt de finançament local.

Totes les comarques

Sota els principis d’objectivitat i equitat i tenint en compte indicadors de població i activitat turística, la distribució de l’aportació provincial entre els 101 ajuntaments valencians va des dels 9.300 euros de pobles com Potries, Alfauir, Estubeny i Sollana fins als 108.000 euros de Gandia, passant pels 53.000 euros de Sagunt, els 98.000 de Cullera i els 101.000 d’Oliva, entre altres.

Totes les comarques valencianes compten amb algun municipi o municipis catalogats com a turístics i, per tant, estan incloses en este fons de naturalesa incondicionada i no finalista. Entre les més representades en el programa destaquen la Safor amb 15, la Serranía amb 11 i la Vall d’Albaida i el Camp de Túria amb una desena de localitats turístiques. A més, la Canal de Navarrés compta amb set municipis i Requena-Utiel i el Camp de Morvedre amb sis.

La resta té també representació en este Fons turístic, que inclou a Paterna, Alboraia, Puçol, la Pobla de Farnals i el Puig a L’Horta Nord; Catarroja, Manises, Quart, Silla i Torrent a L’Horta Sud; Algemesí, Alzira, Antella, Carcaixent i Sumacárcer a la Ribera Alta; Corbera, Cullera, Sueca i Sollana a la Ribera Baixa; Estubeny, Moixent, Montesa, Vallada i Xàtiva a la Costera; Buñol, Cheste, Chiva, Yátova i Siete Aguas en l’Hoya; Ayora, Cofrentes, Jalance, Jarafuel i Cortes de Pallás al Valle de Ayora-Cofrentes; i Ademuz i Castielfabib en el Rincón de Ademuz.La Diputació de València distribuirá cerca de dos millones de euros entre los 101 municipios turísticos de la provincia, en el marco del Fondo de Cooperación Municipal en el que participa la Generalitat junto a las diputaciones de València y Castelló, que cuenta con un apéndice para pueblos en riesgo de despoblación y otro para dinamizar la economía de estas localidades consideradas turísticas.

Esta línea específica de inversión queda recogida en el artículo 3 del Decreto 142/2020 y fue aprobada en el pleno celebrado por la Diputación el pasado 7 de julio. La institución repartirá 1.880.172,40 euros entre los municipios turísticos de la provincia, la misma cantidad que aporta la Generalitat a las localidades valencianas de forma incondicionada. Es decir, las transferencias llegarán a los ayuntamientos para financiar globalmente actividades y servicios que decidirán los propios consistorios en función de las competencias asumidas.

El diputado de Turismo, Jordi Mayor, explica que las ayudas “llegarán de forma ágil y eficaz a los ayuntamientos y funcionan como las del Fondo de Cooperación, pudiéndose destinar a inversión y gasto corriente, con una cuantía mayor que las anteriores subvenciones turísticas y con menos burocracia”. Además, “la esencia de esta línea de inversión respeta la autonomía municipal que es el eje sobre el cual se mueve y gestiona la Diputación, siendo los alcaldes y alcaldesas los que finalmente decidirán las actuaciones que se financian con este dinero en respuesta a las necesidades de sus pueblos”, añade el responsable provincial de Turismo.

La aportación de 1,9 millones de euros se suma a los 1,6 millones asignados por la Diputación a los municipios en riesgo de despoblación y a los 60 millones que la corporación valenciana ha repartido este año entre las 266 localidades valencianas en el marco del Fondo de Cooperación Municipal, el triple de la cantidad destinada por el Consell a la provincia en este programa conjunto de financiación local.

Todas las comarcas

Bajo los principios de objetividad y equidad y teniendo en cuenta indicadores de población y actividad turística, la distribución de la aportación provincial entre los 101 ayuntamientos valencianos va desde los 9.300 euros de pueblos como Potries, Alfauir, Estubeny y Sollana hasta los 108.000 euros de Gandia, pasando por los 53.000 euros de Sagunto, los 98.000 de Cullera y los 101.000 de Oliva, entre otros.

Todas las comarcas valencianas cuentan con algún municipio o municipios catalogados como turísticos y, por tanto, están incluidas en este fondo de naturaleza incondicionada y no finalista. Entre las que cuentan con mayor número de pueblos en este programa destacan La Safor con 15, La Serranía con 11 y La Vall d’Albaida y El Camp de Túria con una decena de localidades turísticas. Les siguen La Canal de Navarrés con siete municipios y Requena-Utiel y El Camp de Morvedre con seis.

El resto tiene también representación en este Fondo turístico, que incluye a Paterna, Alboraya, Puçol, La Pobla de Farnals y El Puig en L’Horta Nord; Catarroja, Manises, Quart, Silla y Torrent en L’Horta Sud; Algemesí, Alzira, Antella, Carcaixent y Sumacárcer en La Ribera Alta; Corbera, Cullera, Sueca y Sollana en La Ribera Baixa; Estubeny, Moixent, Montesa, Vallada y Xàtiva en La Costera; Buñol, Cheste, Chiva, Yátova y Siete Aguas en La Hoya; Ayora, Cofrentes, Jalance, Jarafuel y Cortes de Pallás en El Valle de Ayota-Cofrentes; y Ademuz y Castielfabib en El Rincón de Ademuz.

Inormació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: