El Museu Belles Arts Gravina amplia els fons amb la incorporació de dues obres de l’artista Enrique Cosín

El Museu Belles Arts Gravina ha incorporat als seus fons dues obres d´Enrique Cosín que s´exposaran al´espai destinat a Donacions d´Art. La presentació tindrà lloc el divendres 26 de novembre, i es complementarà amb una conferència sobre l’artista, molt vinculat a l’important moviment cultural que es va desenvolupar a Monòver a mitjans del segle XX.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat “la importància d’acollir aquestes dues obres de Cosín, un artista molt vinculat a Alacant en la darrera etapa de la seva vida que fins ara no estava representat a la col·lecció de la Diputació provincial”.

Les peces de Cosín (1912-1995), cedides pels col·leccionistes Emilio Martínez Guillén i Vicente Hernández Navarro, són el llenç Paisatge de Monòver. Església de Sant Joan i l’escultura Figura. Les dues obres tenen el seu origen en la relació que l’autor va mantenir amb el pintor monover Luis Vidal i en la posterior vinculació amb El Palera, destacat punt de trobada d’artistes a la província.

Al fil d’aquesta presentació, el Museu ha organitzat una conferència, el divendres 26 a les 18.00 hores, a càrrec de José Piqueras qui, sota el títol ‘Enrique Cosín al MUBAG’, analitzarà els detalls tant de les obres com de trajectòria de l’artista. Posteriorment, a les 19.00 hores, tindrà lloc una taula rodona, integrada per María José Gadea, Jorge A. Soler, Gerardo Muñoz Lorente i Joaquín Santo Matas, sobre l’exposició temporal Alacant, paratge exòtic. La mirada de Didier Petit de Meurville (1793-1873)”.

Enrique Cosín

Atret per l’amistat amb el seu antic company de Belles Arts a Madrid, Luis Vidal, Cosín va trobar a Monòver el seu espai vital i creatiu definitiu. Tots dos artistes estan vinculats al camí del Palera, estudi de pintura i punt de trobada d’artistes al barri de La Goletja que es va convertir en referent imprescindible de la cultura alacantina a partir de la meitat del segle XX.

A més de la seva influència intel·lectual entre els més joves, l’artista sorià va destacar per la qualitat del seu art renovador, que abasta des d’estructurats paisatges monovers fins a bodegons lluminosos. Les seves pintures murals a cases i fàbriques de Monòver, a tall de majestuoses coreografies teatrals, són una mostra del seu art al·legòric, optimista i de color vibrant pel qual no sembla haver passat el temps. Els panells del Teatre Principal en són un exemple fascinant del llegat artístic.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: