La Diputació de Valencia i l’Ajuntament de Gandia abordaran la restauració del campanar de la Seu Col·legiata

a Diputació de València i l’Ajuntament de Gandia abordaran la restauració del campanar de la Seu Col·legiata. Així ho ha confirmat el president provincial, Toni Gaspar, durant la seua visita d’este dimecres a la capital de la Safor, acompanyat per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i el diputat d’Hisenda i regidor local Vicent Mascarell. Gaspar ha conegut de primera mà les necessitats de l’històric edifici al costat de tècnics municipals i l’abat, Ángel Saneugenio.

El president Gaspar ha manifestat la intenció de la Diputació de participar-hi juntament amb l’Ajuntament de Gandia i la Fundació en els treballs de restauració del campanar de la seu, una actuació en la qual es proposarà participar a la Generalitat. El màxim responsable de l’ens provincial ha recordat que la Diputació també ha declarat l’any jubilar de Sant Francesc de Borja pel que, a més de les activitats previstes, “tenim la intenció que hi haja alguna cosa física perquè l’any jubilar deixe empremta al patrimoni de Gandia”.

El president ha informat que l’estimació dels tècnics situa el cost de la intervenció en un milió dʻeuros i que ara les institucions treballaran dins del si del Patronat per fer realitat lʻactuació.

D’altra banda, José Manuel Prieto ha agraït la vista de Toni Gaspar i ha valorat l’anunci com “una mostra més del compromís de la Diputació amb la ciutat i la celebració de l’any Jubilar”. Prieto ha incidit que “continuem cridant a totes les portes per aconseguir les ajudes i inversions possibles. La Seu és patrimoni de Gandia i es mereix l’esforç institucional”.

“Hem decidit que la ciutat no pare i la intenció és que els treballs puguen iniciar-se el 2022. Gandia s’està preparant per eixir d’esta crisi més forta i continuar sent una de les ciutats més importants de la Comunitat”, ha conclòs l’alcalde.

Inversions a Gandia

El compromís al qual fa referència l’alcalde es traduïx en 4,5 milions d’euros invertits per la Diputació a Gandia en el que portem de legislatura, la qual cosa deixa una mitjana anual de prop de 2,3 milions que quadruplica l’aportació anual de la corporació a la capital de la Safor en el període 2011-2015.

Este esforç inversor que posa a la disposició dels ajuntaments els recursos necessaris per a exercir l’autonomia local per la qual aposta la Diputació ha permés actuacions com la millora de la seguretat i la imatge a l’entorn de la platja de Gandia, amb la conversió de dos quilòmetres de la CV-605 en un bulevard que inclou cinc accessos a la platja i que ha substituït l’antiga carretera per una avinguda amb dos carrils per sentit, via de ciclovianants i millores urbanes i paisatgístiques.

Informació i Foto: Diputació de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: