La Diputació de Castelló i els ajuntaments de la província es coordinen per a lluitar contra els mosquits

‘La lluita contra els mosquits és tasca de tots, comptem amb tu’ és l’eslògan del vídeo que ha editat la Diputació i que veurà la llum en les pròximes hores, en el qual se sol·licita la implicació de la ciutadania en la lluita contra aquests insectes i s’ofereix una sèrie de consells útils per a la llar. Així ho ha transmés la diputada provincial de Medi Natural, María Jiménez, en el transcurs de la reunió telemàtica que ha celebrat amb alcaldes de la província, en la qual també ha estat present el director tècnic del Pla Provincial Contra els Mosquits, el catedràtic de la Universitat de València, Ricardo Jiménez, qui ha atés de manera personal totes la preguntes i dubtes plantejats pels edils.

María Jiménez considera que ha sigut «una reunió molt positiva que respon a la voluntat dels ajuntaments i la Diputació de treballar de manera coordinada per a aconseguir els millors resultats possibles».

La diputada ha recordat que la Diputació inverteix un milió d’euros en el Pla Provincial Contra els Mosquits, treballant en una doble direcció: combatent directament als insectes en les zones de marjal o amb aigua estancada en el medi natural, i elaborant estudis periòdics sobre la situació existent en cada municipi perquè els ajuntaments puguen donar les indicacions oportunes a les empreses que tenen contractades per a combatre la plaga dins del seu terme. Un treball molt exhaustiu que també s’ha realitzat durant l’Estat d’Alarma.

La de hui ha sigut una reunió al màxim nivell a la qual en els pròxims dies seguirà una altra del director del Pla Provincial Contra els Mosquits amb els tècnics de la Diputació i dels ajuntaments «per a continuar aprofundint en el procés de col·laboració interinstitucional perquè la coordinació és el camí més curt cap a l’èxit».

El director tècnic del Pla Provincial, Ricardo Jiménez, ha explicat que els tractaments que s’apliquen en el medi natural finançats per la Diputació són fonamentalment terrestres i ocasionalment aeris, d’acord amb la legislació vigent i la línia marcada per les autoritats sanitàries. En aquest sentit, ha destacat que l’eficàcia de tots dos tractaments són equivalents i que l’actuació aèria només està justificada quan es detecten grans poblacions de mosquits i cal actuar en molt poques hores sobre grans extensions de terreny.

El vídeo editat per la Diputació es difondrà pels diferents canals de les xarxes socials de la institució provincial i s’enviarà als ajuntaments i als mitjans de comunicació perquè la informació que aporta tinga la màxima repercussió.

Inclou, entre altres consells, els d’evitar les aglomeració d’aigua, mantindre netes i ben clorades les piscines i basses, llavar cada dos dies els abeuradors d’animals i practicar un bon drenatge en les zones d’horts urbans.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: