Ximo Puig anuncia que Sanitat comptarà la proxima setmana amb els 10 primers respiradors fruit de l’aliança entre Temel i Power Electronics

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comptarà ja a partir de la setmana que amb els 10 primers respiradors invasius fruit de l’aliança entre les dues empreses valencianes Temel i Power Electronics, un equipament de la “màxima qualitat i excel·lència” que estarà a el servei de sistema hospitalari públic per atendre les eventuals necessitats que es puguin produir en un futur.

El president ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a la planta de Power Electronics a Llíria, on ha realitzat un recorregut per les diferents fases de producció dels respiradors i ha conegut aspectes relacionats amb el seu muntatge i funcionament, acompanyat de la comissionada de Presidència per la coordinació dels subministraments per afrontar la pandèmia de COVID-19, María José Mira.

Es tracta dels primers respiradors dels 100 que es subministraran en les pròximes setmanes a la Generalitat en virtut de l’contracte subscrit amb la valenciana Temel, únic fabricant espanyol de respiradors homologat pel Ministeri de Sanitat per al seu ús en quiròfans i en cures intensives.

Aquests 100 respiradors per a UCI permetran atendre les necessitats que es puguin produir en un futur en cas que es produís algun repunt de la pandèmia. En l’actualitat aquestes necessitats estan ja cobertes, atès que l’ocupació a les UCI de pacients de COVID-19 és d’al voltant de l’30%.

Temel, especialitzada en equipament de ventilació artificial, ha realitzat una aliança estratègica amb l’empresa Power Electronics, dedicada a l’electrònica de potència avançada, encarregada de el muntatge, el que ha permès col·laborar per accelerar la producció i tenir més capacitat de fabricació. Gràcies a la capacitat productiva que han desenvolupat podrien posar a disposició de la Generalitat fins a 500 equips en tres mesos.

El president ha subratllat que les dues empreses representen la “nova generació” de l ‘ “excel·lent” treball que es desenvolupa en el territori valencià. Ha recordat en aquest sentit que un respirador té al voltant de 1.500 components, de manera que l’aliança estratègica de Temel i Power Electronics ha permès produir un “equipament de la màxima qualitat i excel·lència” en un breu espai de temps, així com posar la tecnologia “a el servei de la salut”.

Ximo Puig s’ha mostrat “orgullós” que “una tecnologia tan precisa neixi a la Comunitat”, tot això “gràcies a l’talent industrial que hi ha ia l’aliança entre dues empreses valencianes que no només van a protegir els valencians amb una xarxa important de 100 respiradors “, sinó que a més van a tenir una capacitat” competitiva “en l’àmbit europeu i internacional” per poder vendre a respiradors d’alta qualitat “.

El CEO de Power Electronics, David Salvo, ha destacat, per la seva banda, el suport institucional “en aquests temps difícils” i ha subratllat l’esforç realitzat per aconseguir atendre les necessitats de producció d’aquests equips “en un temps rècord”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: