La Diputació de Castelló cedeix a Afanias el centre ocupacional de Penyeta

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat avui l’obertura en 2018 del Centre Ocupacional que el Govern Provincial té en el complex de Penyeta Roja “per facilitar la inserció laboral de persones amb discapacitat i garantir que cap castellonenc es quedi enrere en el camí de seguir aconseguint més oportunitats per a tota la província “.

Així, el president provincial ha anunciat la cessió de les instal·lacions a l’Associació Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual Afanias per trenta anys. “La millor opció era cedir el seu ús a una de les entitats que més ha fet per les persones amb discapacitat intel·lectual de la província, amb necessitat d’ampliar places en el seu centre actual perquè cap castellonenc es quedi enrere. Un col·lectiu de porta més de 50 anys treballant millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i la de les seves famílies “.
Cal tenir en compte que amb aquesta cessió, AFANIAS podrà ampliar de 60 a 80 places, oferint als seus usuaris serveis complementaris de formació per fomentar la integració social, personal i laboral de persones amb discapacitat psíquica.

A més, Moliner ha confirmat ja la partida de 200.000 euros que la Diputació ha pressupostat per a l’equipament complet del Centre, “amb la finalitat que els usuaris i el personal de AFANIAS s’ho trobin amb les millors condicions possibles”.

El president de Afanias, Héctor Redó, ha agraït “a la Diputació la cessió d’aquestes instal·lacions que a més de permetre’ns ampliar de 60 a 80 places l’atenció en el Centre Ocupacional ens permet també alliberar espai de les nostres actuals instal·lacions per dedicar-lo a atenció de centre de dia. El nostre objectiu seguirà sent inserir a aquestes persones en l’àmbit laboral, i anem a poder comptar amb unes instal·lacions excel·lents per fer-ho “.

Un dels millors complexos socioeducatius d’Espanya
Amb l’obertura del Centre, Penyeta Roja es consolidarà com un dels millors complexos socioeducatius del país, atenent les necessitats especials dels castellonencs que més ens necessiten per ajudar-los a créixer com a persones.

“Una ambiciosa aposta per millorar la qualitat de vida de tots els castellonencs que es replica en tots els racons de la província: a través de les unitats respira, les Escoles Matineres, la teleajuda domiciliària, els assistents socials … Desenes de motius per sentir-nos una mica més orgullosos d’aquesta terra i de la seva gent “.

Un altre èxit del consens abanderat per Moliner
L’anunci de l’obertura del Centre Ocupacional és un nou èxit de la política de consens i suma d’esforços abanderada pel president Moliner en la seva trajectòria al frentre del Govern Provincial. Així, des de fa mesos porta treballant a consciència amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que ha assumit la responsabilitat de finançar les places i el servei, consensuant la millor opció per optimizsr el Centre al servei de la província de Castelló.
“Aquesta gran notícia és fruit del consens polític, de la col·laboració conjunta en tot allò que ens uneix: que és fer de Castelló una terra més justa, més solidària i amb més i millors oportunitats per a la nostra gent, sense deixar-nos a ningú enrere”, ha conclòs el president.

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: