La Diputació de Castelló activarà en 2018 la seva més ambiciosa estratègia per a l’ocupació amb 4,1 milions d’euros d’inversió

La Diputació de Castelló activarà el 2018 la seva més ambiciosa Estratègia per a l’Ocupació amb 4,1 milions d’euros d’inversió i el desenvolupament de 45 programes després d’aprovar-avui el Ple de la Corporació provincial amb el suport de la immensa majoria dels diputats. Aquesta ‘full de ruta’ de la promoció econòmica per al Govern Provincial es materialitzarà en un total de 107 accions dirigides a tot el territori provincial, especialment a les zones de l’interior en què la Diputació actua intensament en matèria econòmica per frenar la despoblació com part de ‘Repoblem’.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assenyalat que “a partir d’avui posem a disposició de tots els veïns de la província, i també dels ajuntaments aquest catàleg d’accions específicament dissenyades pels tècnics i amb les aportacions dels propis regidors perquè puguin impartir-se en els seus municipis. Volem més oportunitats, més ocupació en tota la província, més població en el nostre interior, i aquesta estratègia es dirigeix ​​a crear ocupació, fomentar l’emprenedoria també com a via de desenvolupament en els nostres municipis ia ajudar a les empreses a consolidar-se i créixer i fer-ne també una via de generació de treball “·
Cal destacar que aquesta Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica ha estat recolzada pels vots favorables de tots els diputats, amb l’única abstenció d’un diputat de Castelló en Moviment.
Cal recordar que els ajuntaments interessats han d’aprovar la seva adhesió a l’Estratègia 2018-2019 i comunicar-ho abans del 9 de febrer. Una actuació que durant 2017 ha comptat amb l’adhesió de 106 municipis de la província de Castelló i ha beneficiat prop de 16.000 castellonencs en els seus tres plans específicament dirigits a persones desocupades, emprenedors i empresaris consolidats.
Pioners en Governança Participativa
El Ple de la Diputació ha aprovat amb el amb el consens de PP, PSOE i Ciutadans i l’abstenció de Castelló en Moviment i Compromís l’Estratègia de Governança Participativa, una iniciativa que posiciona la institució provincial castellonenc entre les diputacions més innovadores i transparents d’Espanya .
Tal com ha explicat el vicepresident de la Diputació i diputat de Participació, Vicent Sales, “aquesta estratègia aporta iniciatives per integrar la participació ciutadana en les polítiques públiques de la Diputació, incorporant especialment els mitjans que aporten per a tal fi les noves tecnologies. Una estratègia de governança que ha estat explicada tant a grups polítics, federacions veïnals i personal de la casa a través dels caps de servei perquè sigui el més plural i útil possible per a tots els ciutadans de la província “.
Cal assenyalar que l’Estratègia de Governança Participativa engloba un conjunt de 21 accions a desenvolupar en 18 mesos, juntament amb altres 26 iniciatives que podrien adoptar-se en una segona fase.
Reconeixement als valors de la Constitució
La Diputació ha formalitzat avui la seva adhesió, a través d’una moció conjunta dels grups del PP, PSOE, Ciutadans i Compromís als actes commemoratius que estan promovent i coordinant les Corts Generals per a la celebració l’any que ve del quarantè aniversari de la Constitució espanyola de 1978.
Amb aquesta finalitat, ha de sol·licitar participar en aquests actes així com assumir el compromís de realitzar, en l’ús de les competències pròpies, les activitats que es considerin oportunes, “buscant la participació de tots els ciutadans de la província de Castelló”.
Acabar amb els barracons i construir centres educatius
El Ple de la Diputació ha instat, a través d’una moció presentada pel Grup Popular i amb el suport de Ciutadans i Compromís (i l’abstenció de Castelló en Moviment i el vot en contra del Grup Socialista) a la Conselleria d’Educació, Recerca , Cultura i Esport a que procedeixi de forma immediata a l’execució de les infraestructures educatives necessàries per a la província de Castelló i projectades pel Consell en el Mapa d’infraestructures Escolars anunciat en el 2016.
El text preveu a més que, en cas que la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport no es vegi capaç d’executar les infraestructures educatives necessàries, s’activi com més aviat al programa Edificant, i compti amb els preceptius informes tècnics favorables dels secretaris i interventors municipals, amb la col·laboració, si és necessària, de la Diputació.
A més, tal com ha anunciat el president Moliner, la Diputació es presentarà a aquest pla per poder millorar les instal·lacions del centre educatiu que té en el complex de Penyeta Roja. “Hem encarregat als serveis jurídics de la Diputació que estudiïn la fórmula legal necessària perquè sigui la pròpia Diputació la que es pugui presentar a aquest pla per poder remodelar el centre educatiu

 

Informació i Foto: http://www.dipcas.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: