La Diputació d’Alacant es compromet a finalitzar aquest any la redacció del projecte de l’Institut de Recerca del Gelat

La Diputació d’Alacant ha confirmat que els treballs per a la redacció del projecte del futur Institut de Recerca de Gelat Artesanal avancen a bon ritme amb el compromís de finalitzar aquest any el document inicial que servirà per dur a terme la construcció. El diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha destacat que aquests treballs “compten amb una inversió inicial de 100.000 euros de la institució provincial amb què volem posar de manifest el nostre suport a aquesta iniciativa, molt important per al municipi, però també per a la província d’Alacant i per a la Comunitat Valenciana”.

Gutiérrez ha assistit aquest matí a la trobada celebrada a l’Ajuntament de Xixona per formalitzar la cessió de la parcel·la on es construiran les instal·lacions amb la rúbrica de l’alcaldessa del municipi i diputada provincial, Isabel López, i el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent. El titular d’Infraestructures ha valorat positivament “les sinèrgies entre les tres administracions perquè tiri endavant l’Institut de Recerca del Gelat”.

En aquest sentit, Gutiérrez ha remarcat que “avui es fa un primer pas pel qual hem de felicitar tots els ciutadans i l’Associació Nacional d’Heladeros, que tindrà un centre de recerca al lloc on toca per la representativitat que té aquest sector a Xixona”.

A l’acte, que ha comptat amb l’assistència del president de l’Associació Nacional d’Heladers Artesans, Marco Miquel, i de la directora de l’IVACE, Júlia Company, l’alcaldessa ha mostrat confiança en la projecció que suposarà aquesta edificació per al sector i per al municipi. “Som el bressol del torró, però també el dels gelaters, amb el cens més gran d’Espanya”, ha destacat López i ha assegurat que els professionals “es mereixen l’esforç de les administracions per impulsar aquest projecte”.

Per part de la Diputació, el diputat d’Infraestructures ha avançat que està previst “acabar a finals d’any la redacció del projecte de l’edifici que albergarà el Centre de Recerca i dotar als pressupostos del 2023 una partida suficient per fer els passos següents al primer o segon trimestre de l´any”. La parcel·la, propietat de l’IVACE, que ha estat cedida a l’Ajuntament de Xixona per un període de 30 anys, té una superfície de 2.174 metres quadrats i està situada al carrer de José Enrique Garrigós.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: